Zelfontdekking is de sleutel naar een leven vol vervulling.

Dit is een gastblog van Heidi Morren

Stel je mijn wereld voor: een wereld waar passie en creativiteit hand in hand gaan, waar intuïtie als een betrouwbare gids met je mee stapt en magie de kracht heeft om je diepste verlangens te manifesteren. In die wereld ben je niet alleen toeschouwer van je leven, je bent er een actieve deelnemer aan het prachtige spel van creatie.
Ik neem je vandaag graag mee op deze betoverende reis om je te laten ontdekken hoe jij je passie, je creativiteit, je intuïtie en ook jouw magie kan omarmen en laten bloeien.

Voor deze oefeningen heb je 15 minuten tijd nodig en pen & papier.

Zelfontdekking - Wat zet jouw hart en ziel in de fik

Passie is dé vonk die je hart doet ontwaken, het vuur dat je ziel verwarmt en je leven doordrenkt met betekenis. Het is de energie die jou aandrijft om je diepste verlangens na te streven en je dromen te verwezenlijken. Om je passie te vinden, is het belangrijk dat je je verbindt met wat jou écht raakt, wat je hart doet zingen en je geest doet dansen van vreugde.

Zelfontdekking oefening rond passie

Neem een moment om diep in jezelf te kijken en te voelen waar jij hartstochtelijk over bent. Schrijf zonder oordeel op wat er in je opkomt. Wat zijn je diepste verlangens? Wat brengt je vreugde en vervulling? Waar kan jij vol enthousiasme uren over praten? Noteer maar gewoon wat bij je opkomt.

Zelfontdekking - De kunst van Zelfexpressie

Creativiteit is de taal van de ziel, de expressie van je unieke essentie. Het stelt je in staat om je innerlijke wereld naar buiten te brengen, om te spelen met vormen en kleuren, geluiden en woorden. Door creatief te zijn, open je de deur naar oneindige mogelijkheden en ontdek je nieuwe manieren om jezelf en de wereld om je heen te zien.

Zelfontdekking oefening rond zelfexpressie

Ga ergens zitten waar je niet gestoord wordt. Neem een blanco blad papier en een potlood. Sluit je ogen en adem enkele keren diep in en uit. Laat je geest tot rust komen en voel de creatieve energie door je heen stromen. Open dan je ogen en begin te tekenen of te schrijven, zonder na te denken over het resultaat. Laat je intuïtie de leiding nemen en wees niet bang om te experimenteren. Hier is geen goed of fout. Hoe vaker je dit doet, hoe leuker het wordt!

Zelfontdekking - Vind jouw Intuïtie - de stille stem van Wijsheid

Intuïtie is de innerlijke wijsheid die fluistert in de stilte van je hart. Het is de stem die jou de weg wijst wanneer je verdwaald bent, die je waarschuwt voor gevaar en je leidt naar jouw hoogste goed. Door te luisteren naar je intuïtie, kan je de antwoorden vinden die diep in jezelf verborgen liggen en de juiste keuzes maken die in lijn zijn met jouw zielsbestemming.

Zelfontdekking oefening rond intuïtie versterken

Ga zitten in een rustige ruimte, sluit je ogen en richt je aandacht op je ademhaling. Adem langzaam in en uit en laat je geest tot rust komen. Stel dan een vraag aan je intuïtie, iets waar je helderheid over wilt hebben. Luister naar de antwoorden die naar boven borrelen, zonder oordeel. Schrijf ze op, letterlijk zoals je ze voelt opborrelen, geen zorgen maken over leestekens of hoofdletters, gewoon op papier laten verschijnen tot je voelt dat het niet meer automatisch stroomt en dat je jezelf erop betrapt dat je begint na te denken. Herlees dan wat je hebt opgeschreven en laat het even op je inwerken. Misschien dat het de eerste keer maar enkele losse woorden zijn, geen probleem. Je zal merken dat dat steeds beter gaat lukken als je blijft oefenen.

Jouw actieplan

Doe de oefeningen nu - echt in het NU MOMENT, want weet je : er is maar 1 krachtig moment en dat is het NU. Het neemt je maar 15 minuten.
Plan dan in de loop van de maand in je agenda nog een momentje om de oefeningen uit dit blog opnieuw te doen.
Het toont heel simpel en daardoor ben je geneigd om het niet te doen, maar echt ... je zal verbaasd staan over de resultaten.

Tot slot

Lieve dame, het samenspel van passie, creativiteit en intuïtie is een eindeloze reis van zelfontdekking en zelfexpressie. Door je te verbinden met je diepste verlangens, je creatieve kracht te omarmen, te luisteren naar je innerlijke wijsheid en bewust te werken met de magie van het universum, kun je een leven creëren dat resoneert met je ziel en je hart doet zingen.

Wil jij ook graag meespelen in de magische wereld van creatie? Dan wil ik je van harte de Meermin Methode aanraden! Het is een prachtige reis waar jij je stap voor stap kan verdiepen in je eigen magie! Wist je trouwens dat je al voor €50 kan starten, inclusief het prachtige kaartendek! KLIK HIER 
*****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

0 Comments

Leave a Comment