Innerlijke vrijheid, kan dat voor mij? 
Innerlijke vrijheid wordt vaak gezien als een staat van zijn waarin men zich bevrijd voelt van innerlijke blokkades en beperkende overtuigingen.  
Laten we beginnen ... dit is een gastblog van Nathalie De Cock

Innerlijke Vrijheid: De Sleutel tot een Vervullend Leven

Innerlijke vrijheid is voor mij een diepe staat van 'zijn' die me losmaakt van de beperkingen van het ego en me verbindt met mijn ware zelf. Deze vrijheid, een gevoel van innerlijke rust en vervulling, hangt niet af van wat er om me heen gebeurt, maar komt van binnenuit. Het begint met het losmaken van mijn lichaam van obstakels, zodat ik dichter bij mezelf kom en kan groeien.

Ik tref momenteel veel relatieproblemen in ons huwelijk waarin ik enorm geraakt ben door dingen die me emotioneel breken. Maar door mijn eigen pad te volgen, blijf ik staan. Ondertussen volgen we allebei een pad dat ons rust geeft, zowel voor onszelf als voor de kinderen. Mijn man zoekt afleiding in het werk, terwijl ik een weg van diepe bewustwording volg. Niets is goed of fout; bewustwording is een proces van vallen en opstaan, waarin ik steeds dichter bij mijn kern kom. Ik heb een pure schoonheid in mezelf ontdekt die me sterk en onverwoestbaar maakt. Ik heb een eenheid in mezelf gevonden waar ik altijd naar terug kan keren voor troost en hulp.

Het Belang van Innerlijke Vrijheid

Voor mij betekent innerlijke vrijheid dat ik leef vanuit authenticiteit en zelfbewustzijn. Als ik innerlijk vrij ben, kan ik mijn ware verlangens en passies volgen zonder me te laten leiden door angst of onzekerheid. Ik kan mezelf opnieuw volop geven in mijn energetisch werk en ben ook weer volledig aanwezig voor mijn kinderen. Dit geeft me een diep gevoel van vervulling en tevredenheid in mijn dagelijks leven. Ik word veerkrachtiger, kan beter omgaan met pijn en tegenslagen, en zie opnieuw de schoonheid in de kleine dingen.

Obstakels voor Innerlijke Vrijheid

De obstakels die me soms tegenhouden om innerlijke vrijheid te voelen zijn zowel fysiek als mentaal. 

Lichamelijke spanningen, slechte gewoonten en ongezonde voeding kunnen mijn energie blokkeren en me weerhouden om in verbinding te staan met mijn diepere zelf. Ik merk ook mentale obstakels op, zoals beperkende overtuigingen, negatieve gedachten en emotionele bagage. Maar omdat ik nu bewuster ben, vind ik snel de weg terug naar mijn innerlijke rust. Energetische oefeningen helpen me om snel weer bij mijn essentie te komen en verder te gaan.

Het Bevrijden van Mijn Lichaam

Ik zit in een fase waarin ik me soms innerlijk vrij voel en soms niet. Dat is gewoon deel van het proces. Om mijn innerlijke vrijheid telkens weer te bereiken, zuiver ik eerst mijn lichaam van negatieve energie. Hiervoor doe ik souldance, mediteer ik, en doe ik innerlijk lichaamswerk. Souldance helpt om spanning los te laten en energieblokkades op te heffen, meditatie verplaatst mijn bewustzijn van de constante stroom van gedachten naar een plek van diepe stilte en vrede, en innerlijk lichaamswerk helpt om diepgewortelde emotionele spanningen los te laten die zich fysiek hebben gemanifesteerd.

Een oefening voor jou

Wat Kan Jij Nu Doen om Innerlijk Meer Ruimte te Vinden?

Je kunt al heel wat ruimte vrijmaken door deze oefening te doen: 
  • Ga rechtop staan en buig lichtjes naar voren. 
  • Beweeg zachtjes je armen en benen, en begin dan ritmisch en energiek te schudden. 
  • Dribbel op je voeten, laat je bekken los, laat je armen slingeren, ontspan je gezicht en kaken, en geef jezelf de vrijheid om uitbundig en expressief te bewegen. 
  • Gebruik hierbij ook je stem, zodat je nog meer emoties kunt loslaten en je lichaam ruimte vindt om te ontspannen.
Probeer deze oefening één minuut vol te houden, vooral als je merkt dat je in een negatieve stemming blijft hangen. 
Daarna kun je weer rustig gaan zitten en het zachte gevoel in je lichaam ervaren. Dit gevoel ontstaat door de pulsaties in je nieren. 

Dankzij deze oppep-oefening stimuleer je je stresshormoon, cortisol. Wanneer je weer tot rust komt, kun je de zachtheid in je nieren voelen en je sensuele ruimte herontdekken.
Nu kun je het water beter voelen stromen in je bekken. 

Als vrouw is het belangrijk om ons meer te verbinden met de zee van mogelijkheden in ons lichaam. Meerminnen zijn hier de ultieme gidsen. Ontdek hoe jij een leven kunt leiden dat in lijn is met je ziel dankzij de Meermin Methode.

*****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

0 Comments

Leave a Comment