Zelfontdekking en je ware zelf ontdekken, staat misschien niet op je prioriteiten lijstje. In het drukke leven van vandaag verlies je vaak het contact met jezelf. 
Je wordt meegesleept in de dagelijkse sleur en vergeet wie we echt bent en wat we echt wilt. 

Maar er is een magische reis die je kunt maken, een reis naar je ware zelf. In dit artikel zal je ontdekken wat het betekent om je ware zelf te vinden en waarom het zo belangrijk is voor jouw welzijn en geluk.  

Waarom Je Ware Zelf Ontdekken?

Het ontdekken van je ware zelf is geen luxe, het is een noodzaak. Hier zijn enkele redenen waarom het zo belangrijk is:
  1. Authenticiteit en Geluk: Wanneer je leeft in overeenstemming met je ware zelf, voel je je authentieker en gelukkiger. Je hoeft geen masker op te zetten of te voldoen aan de verwachtingen van anderen.
  2. Zelfbewustzijn: Het proces van zelfontdekking helpt je om meer zelfbewustzijn te ontwikkelen. Je leert je sterke punten, zwaktes, waarden en overtuigingen kennen.
  3. Voldoening en Doel: Je ware zelf kennen stelt je in staat om doelen te stellen en keuzes te maken die echt bij je passen. Dit leidt tot een gevoel van voldoening en vervulling.

Praktische Tip 1: Begin met Zelfreflectie

Een van de eerste stappen op je reis naar je ware zelf is zelfreflectie. Neem regelmatig de tijd om na te denken over wie je bent en wat je wilt. Hier zijn enkele praktische manieren om dit te doen:
  • Dagboekschrijven: Houd een dagboek bij waarin je je gedachten en gevoelens kunt opschrijven. Schrijf over je dromen, angsten en wat je gelukkig maakt.
  • Meditatie: Meditatie is een geweldige manier om je geest te kalmeren en dieper in jezelf te duiken. Probeer dagelijks te mediteren, zelfs als het maar voor een paar minuten is.
  • Vragen stellen: Stel jezelf diepgaande vragen, zoals "Wat zijn mijn diepste verlangens?" en "Wat maakt me echt gelukkig?" Dit zal je helpen om je kernwaarden te ontdekken.
  • Zelfwaardering: Wees vriendelijk voor jezelf en waardeer wie je bent op dit moment. Zelfliefde is een essentieel onderdeel van zelfontdekking.
Voorbeeld: Stel je voor dat je elke ochtend vijf minuten reflecteert op belangrijke vragen voordat je aan je dag begint. 

Gratis cadeau


Wil jij graag mijn GRATIS 5 minuten SUCCES JOURNAL, dat krijg je zomaar! Mail me via hello@luckygirl.be 

Praktische Tip 2: Gebruik Hulpmiddelen zoals Visualisaties

Visualisaties kunnen een geweldige aanvulling zijn op je reis naar je ware zelf. 
Hier zijn enkele manieren om ze te gebruiken:
  • Kaartendek: Gebruik je kaartendek om dagelijkse inzichten te krijgen. Trek een kaart en overweeg hoe de boodschap zich verhoudt tot je leven en je zoektocht naar je ware zelf.
  • Visualisaties: Visualiseer je doelen en dromen alsof ze al werkelijkheid zijn geworden. Vind je dat moeilijk om zomaar zelf te doen. Volg dan een begeleide visualisatie hier :  Praktische Tip 3: Gebruik Hulpmiddelen zoals Orakelkaarten

Het trekken van een kaart doe je zonder nadenken. Zomaar! Het lijkt alsof het "random" is. Maar wat er werkelijk gebeurt is : je schakelt je ratio uit en daardoor krijgt je diepe innerlijke weten meer ruimte om gehoord te worden.
Wat is de boodschap die jij nu moet horen?

Een kaart trekken en jouw boodschap ontdekken is een onderdeel van het GRATIS avontuur in Laguna Lumina - de verlichte lagune (oftewel de wereld van de meerminnen)
In dit avontuur krijg jij :
- sprookjesachtige AUDIO's
- een journal gids
- een kaart trekken met boodschap
- inspiratie

Waar moet je zijn om JOUW WARE IK te ontdekken?Dit blog bewaren op een Pinterest Bord?

Hoover met je muis over de afbeelding tot je een rood vakje ziet met "Pinterest bewaren"!

*****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

0 Comments

Leave a Comment