Groeien als persoon – dat is mijn doel. Het leven bestaat uit groei, of in ieder geval dat is waar Leven voor mij uit bestaat. Niks ‘ontstaat’ of ‘bestaat’ voor niks. Het zaadje meegenomen door de wind valt op de aarde en wordt uiteindelijk die bloem, plant of boom die het in oorsprong is. Het zaadje in combinatie met het eitje uit het liefdesspel tussen man en vrouw wordt uiteindelijk het nieuwe mensje die het in oorsprong is. Alles is bedoelt tot groei. 

Dit is een gastblog van Collette Janssens

Dus ook groeien als persoon

Dit is een gastblog van Collette Jansses
 
Ook nadat de bloem, plant, boom, dier of mens ontstaan is, blijft het de bedoeling om te groeien. Fysiek, mentaal en op zielsniveau. Dit gebeurt met vallen en opstaan, zonder vallen valt er niks te groeien. Wat moet je leren als alles hetzelfde blijft? Hoe weet je dan dat er ook wat anders bestaat? 
In het boek van N.D. Walsch “een klein gesprekje met God” gaat het over een Zieltje die tegen God zegt “ ik weet wie ik ben, ik ben het Licht”. Waarop God zegt dat dat heel mooi is maar dat het lastig is om jezelf te herkennen als het Licht als je omringt bent door Licht.”
Je leert jezelf pas kennen als het Licht dat je in oorsprong bent, als je omringt wordt door duisternis. 
 

Was ik een raar persoon? 

Ik zag als jong kind al entiteiten die anderen kennelijk niet zagen en dat bleef mijn hele leven zo. Toen ik dat deelde met mijn ouders begonnen ze serieus te twijfelen aan mijn geestesgesteldheid en ook mijn leeftijdgenoten vonden mij vaak ‘raar’.  Dat wil je niet in de kwetsbare puberleeftijd dus ik deed er alles aan om te ontkennen wat ik zag. Ik zag namelijk niet alleen Engelen en geesten (nog enigszins acceptabel) maar ook elfen. Nou dat sprak ik dus helemaal maar niet uit.
 

Groeien als persoon is ook weten : Nee, ik ben helemaal niet raar! 

Gedurende mijn pad met vele  obstakels en inzichten ontkwam ik er niet meer aan en kwam ik in aanraking met mensen die mij lieten zien dat ik helemaal niet zo raar was. Er bleken meer mensen te zijn die net als ik Engelen zagen of zelfs met ze werkten en er kwam zelfs een man op mijn pad die aan mij zag dat ik contact had met de engelen maar duidelijk niet wist hoe ik daar mee om moest gaan. Via hem belandde ik bij Annelies Hoornik die samenwerkte met de engelen en mij leerde hoe ik dat moest doen. Over de elfen had ik nog met niemand gesproken behalve mijn toenmalige partner en mijn kids.
 
Vandaag lees ik een boek waarin verteld wordt over een bewustzijn dat naast het menselijke bewustzijn op deze planeet aanwezig is en dat dit bewustzijn behoort tot een groep wezens die men elementaalwezens noemt. Aarde, water, vuur en lucht worden beschouwd als de bouwstenen van de Aardse schepping. Ieder van deze elementen of gebieden wordt als het ware onderhouden door een eigen groep elementaalwezens. Zij functioneren als iets tussen bouwmeesters en kunstenaars in wanneer zij volgens bepaalde energetische patronen de levensenergie omzetten in de 4 elementen (aarde, water, vuur en lucht). Dat de meeste mensen elementaalwezens als sprookjesfiguren beschouwen komt doordat we ze niet of nauwelijks kunnen waarnemen, hun trillingsfrequentie ligt vele malen hoger dan de onze. 
Hun betrekking tot de mens speelt zich af op de gebieden van lichaam, hart, ziel en geest en de groeiprocessen die daar plaats kunnen vinden. 
Voor mij viel het kwartje, ik ben dus helemaal niet ‘raar’ mijn frequentie kan kennelijk gewoon ook de hoge frequenties oppakken van andere entiteiten, en dat maakt dat ik andere elementaalwezens kan ‘zien’. 
 

Groeien als persoon kan ook met de Meerminnen 

Het verklaart voor mij ook waarom ik mij aangetrokken voelde tot de Laguna Lumina van Katinka. De verbinding van zeemeerminnen als elementaalwezens met betrekking tot groei op het gebied van lichaam, geest en ziel is voor mij de meest logische oplossing op het pad van groei. Daarnaast is de speelse manier van werken aan jezelf op een zeemeermin manier ook veel leuker.

 

Liefs,
Collette Janssens - gastblogger
 *****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

0 Comments

Leave a Comment