Magische ontmoeting met een dolfijn
 

Dit is een gastblog van Katrien Meys

In mijn eerste blog wil ik meteen uitpakken met een magisch en uniek verhaal...
Zodat jullie begrijpen waarom het kaartendeck “Betoverende Diepten” voor mij liefde op het eerste zicht was!
 
Ik neem je enkele jaren terug in de tijd naar 11/11/21.
 

Een dolfijn!

Tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk genoot ik van een strandwandeling met mijn vriend. Plots zagen we iets ongewoon in het water...Nee, zal wel niets zijn en we wandelden verder...tot we opeens iets verder een man zagen staan roepen en wijzen  naar de zee.
Ik staarde mee in zee en opeens zag ik het opnieuw...een grote vin kwam boven!!! We hadden dus niet gedroomd!
Ja daar zit iets, een hele grote vis!!
Ik voelde opeens een enorme warme gloed stromen vanuit mijn handen, alsof ze in vuur en vlam stonden en zei op automatische piloot: ik moet ernaartoe! Wat het ook is, het is hier voor mij!
Nu zal je verwachten dat mijn vriend me zou tegenhouden of het uit mijn hoofd zou praten, maar neen hij knikte en zei: maar dan wel veilig en met je thermisch zwempak.
Mijn vriend is wel meer van me gewoon en het gegeven dat ik snorkel speelde natuurlijk ook een rol bij zijn rustige houding.

 
Wij dus in 7 haasten terug naar het vakantiehuisje want gelukkig reis ik altijd met mijn volledige snorkeluitrusting wanneer er een zee in de buurt is.
Elke seconde leek wel een uur voor mij, terwijl ik me in mijn pak probeerde te wringen, gilde ik 'straks ik de vogel gaan vliegen! Allé de vis gaan zwemmen, je begrijpt me wel...
Ooo en waarom gaan die zwembotjes en zwemhandschoenen zo slecht aan, wanneer het snel moet gaan...pfff eindelijk kan ik starten aan mijn zwemtocht, want de grote vis zwemt in de buurt van de laatste boei in zee op zo'n 250 à 300 meter van de kust.
Helemaal rood aangelopen en buiten adem kom ik aan de boei, maar ik zie niets...Mijn hart breekt in 1000 stukjes...ik ben te laat hoor ik mezelf hardop jammeren...tot ik me omdraai en mijn hoofd met duikbril onder water gooi...Wow een reusachtige kop komt uit de donkere diepte recht naar me toe zwemmen en begroet me met de mooiste, grootste glimlach die ik ooit gezien heb!!!
 

Een magische ontmoeting met een dolfijn 

Een DOLFIJN!!! Ik ben sprakeloos en zielsgelukkig tegelijk...ook wel stiekem opgelucht dat het toch geen haai is hihi
 
Hoe mijn zotte avontuur met deze Dolfijn verliep en wat hij me kwam zeggen, vertel ik jullie in een volgende blog! Ook kom je dan te weten waarom ik in elke cel van mijn lichaam voelde dat ik ernaartoe moest zwemmen en dat ik een afspraak had met dit magische zeedier op 11/11 om 11u11...


 

Heb jij nu helemaal zin gekregen in jouw eigen avontuur?

Schrijf je dan snel hier in voor een GRATIS ontdekkingsreis naar jezelf in Laguna Lumina en wie weet heb jij daar ook een magische vurige ontmoeting?

 
Liefs
Katrien
 
 
 
 
 *****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

6 Comments

 1. Hey, bedankt voor jullie lieve reacties! Dat doet me veel plezier!

  Katty, ja heel binnenkort kan je het vervolg lezen ;-)

  Robina, ja mijn leven is totaal veranderd na de ontmoeting ;-) Deze boodschap raakte tot in mijn ziel en kon ik niet negeren.

  Chantal, je pure magie dat was het! Binnenkort kan je het vervolg lezen...

  Désirée, wauw geweldig wat je mee maakte tijdens het snorkelen in Australië! Ja ik ben ook meer fan van snorkelen dan duiken (te veel gedoe). Ja het is inderdaad pas later dat je zelfs de geschenkjes ziet in enorme tegenslagen.

  Hanne, ja kippenvel had ik ook tijdens de ontmoeting, het leek zelfs even alsof de tijd stilstond, heel vreemd en tegelijk rustgevend.

  Liefs
  Katrien
 2. Hanne Van Eyken  04/01/2024 01:02 AM Central
  Wauw Katrien, een lijf vol kippenvel door je verhaal. Hoe spannend seg. Wat een mooie magische ontmoeting. Liefs Hanne
 3. Désirée Poell  03/25/2024 12:33 PM Central
  Hoi Katrien,
  Ik weet precies hoe magisch dat moment voor je was want ik heb iets soortgelijks meegemaakt in Australië al flink wat jaren geleden. Ik was op dat moment nogal verongelijkt omdat we een boottocht zouden maken waarbij ik me had opgegeven om mijn eerste duik te gaan maken. Mijn man vond het eng en had bij de bemanning iets te vaak het woord astma laten vallen zodat ze het uiteindelijk toch niet aandurfden om me mee te nemen. Het bleef dus bij snorkelen. Maar wat een geluk toen we samen mochten zwemmen met een troep dolfijnen die met ons bleven spelen. Zo magisch! En zo dichtbij dat ik ze mocht aanraken. Later in mijn leven heb ik nog vaker een duikervaring mogen hebben maar dat woog niet op tegen die snorkeldag. Ik denk er nog vaak aan terug als dingen niet zo gaan als dat ik wil en bedenk dan dat er vast en kado in begraven ligt ook al zie ik dat op dat moment nog niet. Dank je wel voor je mooie blog, liefs Désirée
 4. Chantal veltman  03/23/2024 05:28 AM Central
  Oh WAUW!!!!!
  Dat zal echt een magische ontmoeting geweest zijn!

  Wat super dat je ons via jouw blog laat meegenieten, dank je wel, ik lees graag verder!
  Groetjes Chantal
  Katinka Michiels AUTHOR  03/25/2024 04:45 AM Central
  Heej Chantal, wat lief van je dat je een reactie nalaat. Ik weet zo sterk dat dit het hartje van onze gastbloggers goed doet! Je bent een kanjer! xoxo Katinka
  ps: de gastblogger kan je reactie lezen maar enkel ik kan er op reageren!
 5. Hallo Katrien,

  Wat een lef! Een vin zien en het water in gaan... Maar het is een prachtig avontuur geworden, en wat fijn dat je het deelt! Ook mooie foto's... met het Meermin kaartendeck erbij, voel ik me net een zeemeermin die mee op avontuur is, prachtig!
  ´k Ben heel benieuwd naar welke boodschap de dolfijn je heeft gegeven...

  Vrolijk spetterende groetjes,
  Robina
  Katinka Michiels AUTHOR  03/22/2024 07:20 AM Central
  Heej Robina, wat lief van je dat je een reactie nalaat. Ik weet zo sterk dat dit het hartje van onze gastbloggers goed doet! Je bent een kanjer! xoxo Katinka
  ps: de gastblogger kan je reactie lezen maar enkel ik kan er op reageren!
 6. Ik kijk uit naar het vervolg!
  Katinka Michiels AUTHOR  03/22/2024 07:21 AM Central
  Heej Kathy, wat lief van je dat je een reactie nalaat. Ik weet zo sterk dat dit het hartje van onze gastbloggers goed doet! Je bent een kanjer! xoxo Katinka
  ps: de gastblogger kan je reactie lezen maar enkel ik kan er op reageren!

Leave a Comment