Hoe jij je innerlijke criticus kunt uitdagen

De innerlijke criticus is de stem in ons hoofd die ons vertelt dat we niet goed genoeg zijn of dat we fouten hebben gemaakt. Het kan moeilijk zijn om je innerlijke criticus uit te dagen, maar met wat oefening en volharding kun je leren om er overheen te komen. 

Je innerlijke criticus uitdagen STAP 1

Herken wanneer je innerlijke criticus spreekt: De eerste stap om je innerlijke criticus uit te dagen, is om te herkennen wanneer deze spreekt. Je merkt misschien dat het opkomt wanneer je je angstig of gestrest voelt. Zodra je je bewust bent van de aanwezigheid ervan, kun je beginnen met het uitdagen van zijn negatieve zelfpraat.

Je innerlijke criticus uitdagen STAP 2

Identificeer de negatieve zelfpraat: Identificeer de negatieve zelfpraat die je innerlijke criticus gebruikt. Schrijf de negatieve gedachten en uitspraken op die je tegen jezelf zegt. Dit zal je helpen om te herkennen wanneer de innerlijke criticus spreekt en om deze uit te dagen.

Je innerlijke criticus uitdagen STAP 3

Daag je negatieve gedachten uit: Wanneer je je innerlijke criticus hoort, daag deze dan uit door jezelf vragen te stellen zoals: "Is deze gedachte echt waar?" of "Is er enig bewijs om deze gedachte te ondersteunen?" Je kunt ook proberen om de negatieve gedachte om te zetten in een positievere. Bijvoorbeeld, als je innerlijke criticus zegt: "Ik ben niet goed genoeg," dan kun je het omdraaien en denken: "Ik ben bekwaam en heb veel sterke punten."

Je innerlijke criticus uitdagen STAP 4

Oefen zelfcompassie: Zelfcompassie is de daad van het behandelen van jezelf met vriendelijkheid en begrip. Het is essentieel om vriendelijk te zijn voor jezelf wanneer je je innerlijke criticus uitdaagt. Herinner jezelf eraan dat het normaal is om fouten te maken en dat je je best doet.

Je innerlijke criticus uitdagen STAP 5

Richt je op je successen: Wanneer je innerlijke criticus je vertelt dat je niet goed genoeg bent, richt je dan op je successen. Denk aan de dingen die je hebt bereikt en herinner jezelf aan je sterke punten en vaardigheden.

Je innerlijke criticus uitdagen STAP 6

Ontdek het MEERMIN PROJECT! Deze betoverende cursus zal je helpen je ware essentie te omarmen, je passies te ontdekken en je creatieve vonk te ontsteken. Je zult leren hoe je in je eigen kracht kunt stappen en je leven kunt vormgeven op een manier die resoneert met je diepste verlangens. Dus gooi die staart aan, duik in het avontuur en laat je innerlijke zeemeermin schitteren!


Onthoud, het uitdagen van je innerlijke criticus kost tijd en oefening. Wees geduldig met jezelf en blijf werken aan het opbouwen van een meer positieve en zelfcompassieus denkpatroon.

Jouw beurt

Vertel me in de comments wat jij zou doen of willen bereiken moest er niets zijn dat je tegenhoudt!


*****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

0 Comments

Leave a Comment