Het werken met een dankbaarheidsdagboek kan vele voordelen hebben onderweg naar een lucky & glam leven vol eenvoud en vervulling.Werken met een dankbaarheidsdagboek - waarom!

Hier zijn enkele redenen waarom het goed is om te werken met een dankbaarheidsdagboek:
 1. Het helpt je je te concentreren op positieve dingen: Een dankbaarheidsdagboek helpt je je te concentreren op positieve dingen in je leven in plaats van te focussen op negatieve aspecten. Dit kan je helpen om je algehele stemming en mentale gezondheid te verbeteren.
 2. Het kan je helpen om te gaan met negatieve emoties: Het uiten van dankbaarheid kan helpen om negatieve emoties zoals angst, depressie en stress te verminderen. Door je te richten op positieve aspecten in je leven, kan je de negatieve emoties die je mogelijk ervaart, verminderen.
 3. Het kan je helpen om je relaties te verbeteren: Door dankbaarheid te uiten, kan je relaties verbeteren. Dankbaarheid kan je helpen om je te richten op de positieve aspecten van je relaties, in plaats van te focussen op negatieve aspecten. Dit kan je helpen om meer waardering te tonen voor de mensen in je leven en kan ook helpen om je relatie met hen te versterken.
 4. Het kan je helpen om meer optimistisch te zijn: Door je te concentreren op positieve aspecten van je leven, kan je een meer optimistische kijk op het leven ontwikkelen. Dit kan je helpen om meer hoopvol en positief te zijn over de toekomst.
 5. Het kan je helpen om meer bewust te zijn van je leven: Een dankbaarheidsdagboek kan je helpen om meer bewust te zijn van de positieve aspecten van je leven en om te waarderen wat je hebt. Dit kan je helpen om meer te genieten van het heden en om meer in het moment te leven.
"Dankbaarheid is de gezondste aller emoties. De meer je ervan uit, hoe meer er zal komen om dankbaar voor te zijn." - Zig Ziglar

Werken met een dankbaarheidsdagboek - hoe?


 • Maak het een gewoonte: Het is het beste om elke dag wat tijd te nemen om in je dankbaarheidsdagboek te schrijven. Probeer het op een vast tijdstip te doen, zoals 's ochtends of 's avonds, zodat het een gewoonte wordt.
 • Wees specifiek: Schrijf niet alleen op waar je dankbaar voor bent, maar ook waarom je er dankbaar voor bent. Door specifiek te zijn, kan je beter begrijpen wat je echt waardeert in je leven.
 • Schrijf vooruitgang op: Het kan ook nuttig zijn om vooruitgang op te schrijven die je hebt geboekt, zowel persoonlijk als professioneel. Het is goed om stil te staan bij de stappen die je hebt gezet en waar je trots op bent.
 • Varieer: Het hoeft niet altijd iets groots te zijn waarvoor je dankbaar bent. Het kunnen kleine dingen zijn zoals een mooie lucht of een warme kop koffie in de ochtend. Varieer ook in wat je waardeert, zodat je niet steeds dezelfde dingen opschrijft.
 • Gebruik een dagboek dat bij je past: Gebruik een dankbaarheidsdagboek dat bij je past en waar je graag in schrijft. Dit kan een fysiek dagboek zijn, maar het kan ook een app of notities op je telefoon zijn. Kies een formaat dat het beste bij je past.
 • Stel doelen: Stel doelen voor jezelf om regelmatig in je dankbaarheidsdagboek te schrijven. Bijvoorbeeld, schrijf elke dag drie dingen op waarvoor je dankbaar bent, of schrijf een week lang elke dag vijf dingen op waarvoor je dankbaar bent. Stel doelen die haalbaar zijn voor jou en die je gemotiveerd houden.
"Het is niet geluk dat ons dankbaar maakt, het is dankbaarheid dat ons gelukkig maakt." - David Steindl-Rast

Werken met een dankbaarheidsdagboek - zijn er apps?


Hier zijn enkele populaire dankbaarheids-apps:
 • Gratitude: Deze app is beschikbaar voor iOS en Android en biedt verschillende functies om dankbaarheid bij te houden. Je kunt je eigen dagelijkse dankbaarheidsnotities toevoegen, een dankbaarheidsherinnering instellen en statistieken bekijken over je dankbaarheidsoefeningen.
 • Happier: Happier is een dankbaarheids-app die zich richt op het bevorderen van positieve emoties. De app is beschikbaar voor iOS en Android en biedt functies zoals het bijhouden van dagelijkse dankbaarheidsnotities, het delen van dankbaarheid met anderen en het bekijken van een overzicht van je emoties.
 • Reflectly: Reflectly is een mindfulness-app die ook een dankbaarheidsdagboek bevat. Het biedt verschillende functies om je mentale welzijn te verbeteren, zoals het bijhouden van je emoties en het stellen van doelen. Reflectly is beschikbaar voor iOS en Android.
 • Presently: Presently is een app die is ontworpen om je te helpen je dankbaarheid bij te houden. Het biedt een eenvoudige interface waarop je dagelijkse dankbaarheidsnotities kunt toevoegen en statistieken kunt bekijken over je dankbaarheidsoefeningen. Presently is beschikbaar voor iOS.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van dankbaarheids-apps die beschikbaar zijn. Er zijn nog veel meer apps beschikbaar die vergelijkbare functies bieden. Het is de moeite waard om er een paar uit te proberen en te zien welke het beste bij je past.

"Dankbaarheid maakt wat we hebben genoeg." - Melody Beattie

Werk je graag met een papieren dagboek?

Enkele leuke voorbeelden zijn:
 • "The Five Minute Journal": Dit is een populaire dankbaarheidsdagboek die is ontworpen om je te helpen je dag te beginnen en te eindigen met dankbaarheid. Het dagboek heeft pagina's voor elke dag met vragen over wat je dankbaar bent, wat je wilt bereiken en hoe je jezelf kunt verbeteren.
 • "Gratitude: A Journal": Dit dankbaarheidsdagboek is ontworpen om je te helpen dankbaarheid te oefenen en positief te blijven. Het bevat ruimte voor dagelijkse notities en dankbaarheidsoefeningen, zoals het opschrijven van dingen waar je dankbaar voor bent en het benoemen van positieve emoties.
 • "Start Where You Are: A Journal for Self-Exploration": Dit is een dagboek dat is ontworpen om je te helpen jezelf te verkennen en je dankbaarheid te uiten. Het bevat vragen over wie je bent, wat je wilt en wat je dankbaarheid geeft, evenals ruimte om je eigen notities en reflecties toe te voegen.
 • "Good Days Start With Gratitude": Dit dankbaarheidsdagboek bevat pagina's voor dagelijkse notities en dankbaarheidsoefeningen, evenals citaten en inspirerende berichten om je te helpen positief te blijven. Het dagboek is ontworpen om je te helpen je dag te beginnen en te eindigen met dankbaarheid.

Jouw beurt

Gebruik jij al een dankbaarheidsdagboek?
*****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

0 Comments

Leave a Comment