Hoe laat je "people pleasing" varen
Mensen behagen of "people pleasing" kan een gewoonte zijn die ontstaat uit de behoefte aan goedkeuring en acceptatie van anderen. 

Het kan echter ook een negatieve invloed hebben op je eigen welzijn en gevoel van eigenwaarde, omdat het kan leiden tot overbelasting en verwaarlozing van je eigen behoeften en grenzen. 

Hier zijn een paar stappen die je kunt nemen om "people pleasing" te verminderen:

Identificeer de oorzaken

Onderzoek de redenen waarom je mensen probeert te plezieren. Vaak kan dit een dieper gevoel van onzekerheid of angst om afgewezen te worden door anderen zijn.

Prioriteiten stellen

Stel prioriteiten en bepaal welke verplichtingen en taken belangrijk zijn voor jou. Het is belangrijk om te erkennen dat je niet iedereen tevreden kunt stellen en dat het oké is om jezelf op de eerste plaats te zetten.

Zeg "nee" wanneer dat nodig is

Leer om "nee" te zeggen tegen verzoeken die niet bijdragen aan je doelen of welzijn. Het is belangrijk om je eigen grenzen te respecteren en te erkennen dat het niet jouw verantwoordelijkheid is om alles voor anderen te doen.

LEES OOK HET BLOG : LEER NÉÉ ZEGGEN

Oefen zelfzorg

Neem de tijd om voor jezelf te zorgen en te ontspannen. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je voldoende slaap krijgt, gezond eet en tijd vrijmaakt voor activiteiten die je leuk vindt en je energie geven.

Omring jezelf met positieve invloeden

Omring jezelf met mensen die je aanmoedigen en steunen in je doelen en behoeften. Het kan ook helpen om jezelf te omringen met positieve affirmaties en gedachten om je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten.

Het kan moeilijk zijn om "people pleasing" te verminderen, vooral als het een gewoonte is geworden. Maar onthoud dat het belangrijk is om voor jezelf te zorgen en je eigen grenzen te respecteren. Het is een belangrijke stap naar een gezonde relatie met jezelf en anderen.

Jouw beurt

Ben jij een people pleaser? Laat het weten in de comments!

WIL JIJ MEER?

Ontdek het MEERMIN PROJECT! Deze betoverende cursus zal je helpen je ware essentie te omarmen, je passies te ontdekken en je creatieve vonk te ontsteken. Je zult leren hoe je in je eigen kracht kunt stappen en je leven kunt vormgeven op een manier die resoneert met je diepste verlangens. Dus gooi die staart aan, duik in het avontuur en laat je innerlijke zeemeermin schitteren!
*****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

0 Comments

Leave a Comment