Soms kunnen dagen je opslokken.
Je eindigt je dagen zonder succes te voelen (wat dat ook voor jou betekent), ongewenst (hoe dat er ook voor jou uitziet) en verward over je volgende stappen.

Zelfs als je "je waarom" kent, wil je huilen, want je wacht op dat universele teken dat je vertelt dat je op het juiste pad zit en geen dag verspilt aan het niet weten. Maar je hebt dat teken nog steeds niet gekregen.

Je familie en vrienden houden van je, maar duwen je richting een "normale baan" en stellen voor dat je gaat werken voor een 9-5 bedrijf dat je zal houden tot je met pensioen gaat. Je geest begint hen zelfs een klein beetje te geloven, en je overweegt alles los te laten waar je naartoe hebt gewerkt.

Er zijn dagen dat je doodsbang bent, omdat je geen idee hebt hoelang je nog hetzelfde oude pad zult volgen, met dezelfde oude routine en dezelfde oude zorgen. Je weet dat je grote dromen hebt, een groot hart hebt en zoveel spannende dingen wilt doen, maar je leven glipt aan je voorbij. Dit besef laat een zware put in je maag achter.

Als je toch maar eens de antwoorden had

Als je toch maar de antwoorden had. Als je je hart maar volledig kon vertrouwen om je te vertellen wat je moet doen, maar de waarheid is dat je hart van veel dingen houdt en niet kan beslissen over slechts één weg.
Je wilt weer van koers veranderen, iets nieuws proberen, omdat iets nieuws belofte en opwinding met zich meebrengt. Maar laten we eerlijk zijn, je weet dat je uiteindelijk weer op dezelfde plek belandt waar je nu zit. Je bent volledig bevroren in zelf-teleurstelling.
Is het genoeg dat je je project een goede kans hebt gegeven? Heb je een paar dingen geleerd? Ben je gegroeid als persoon? Wanneer is het toegestaan om jezelf te laten stoppen en de teugels te laten vieren?
Wat heb je nodig? Wie heb je nodig? Wat is je volgende zet? Je wilt je vrij voelen!
Iedereen heeft dit wel eens meegemaakt.

De grote vraag is - Wat moet er nu worden gedaan nadat je je laatste traan hebt vergoten en erkent dat dit verhaal over JOU gaat. Enig idee? 

Tot op het bot

Je stijgt boven dit alles uit en maakt contact met je hart. Voel de dingen die je verbinden met elk leven dat je ooit hebt geleefd. Wanneer je de angst, onzekerheid en twijfel loslaat en stopt met handelen vanuit een plek VAN ALLES TOT OP HET BOT, zal je innerlijke vrede naar boven komen en zul je het weten.

Hier zijn vier praktische tips om je op weg te helpen

  1. Luister naar je intuïtie: Neem de tijd om naar je innerlijke stem te luisteren. Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de meningen en verwachtingen van anderen, maar alleen jij weet wat echt in lijn is met je ware zelf. Vertrouw op je intuïtie en laat het je leiden bij het nemen van beslissingen.
  2. Neem kleine stappen: Grote veranderingen kunnen overweldigend lijken, dus begin met kleine stappen. Identificeer één ding dat je kunt doen om je dichter bij je passies en doelen te brengen, en neem elke dag een kleine actie in die richting. Het zijn deze kleine stappen die uiteindelijk tot grote verschuivingen leiden.
  3. Omring jezelf met inspiratie: Vul je leven met inspiratiebronnen die je herinneren aan je dromen en je kracht geven. Lees motiverende boeken, luister naar inspirerende podcasts, omring jezelf met mensen die je aanmoedigen en ondersteunen. Dit zal je helpen om gemotiveerd te blijven en het vertrouwen te behouden dat je op de juiste weg bent.
  4. Ontdek je innerlijke zeemeermin: En tot slot, waarom niet deelnemen aan HET MEERMIN PROJECT (kaartendek en werkboek/cursus). Deze betoverende cursus zal je helpen je ware essentie te omarmen, je passies te ontdekken en je creatieve vonk te ontsteken. Je zult leren hoe je in je eigen kracht kunt stappen en je leven kunt vormgeven op een manier die resoneert met je diepste verlangens. Dus gooi die staart aan, duik in het avontuur en laat je innerlijke zeemeermin schitteren!


Dus gooi die verwarring en twijfel overboord, en weet dat je de regisseur bent van je eigen verhaal. Kies ervoor om te stralen, te groeien en alles te zijn wat je tot in de kern bent. Je hebt het in je, en de wereld wacht op jouw unieke bijdrage.
 *****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

1 Comment

  1. Wederom heel herkenbaar! Die ‘verloren’ dagen. Routine dagen waarin je als een robotje weer hetzelfde trucje doet. Het roer omgooien is een stuk makkelijker voor wie een partner heeft en zelf geen kostwinnaar is. Ik probeer daarom naast mijn baan voor het geld zoveel mogelijk dingen te doen die mij voldoening schenken en waar ik blij van wordt. Inmiddels heb ik besloten dat ik voor mijn geboortedag het roer om heb en toch werk vindt wat wél in mijn straatje past!

Leave a Comment