Ik ben de moed kwijt! Wat als je de moed kwijt bent? 

Dit is een gastblog van Nathalie DeCock 

Zonder moed door een verdrietige periode

In een zee van verdriet, die misschien groter lijkt dan ze werkelijk is neem ik na twee maanden zonder moed, opnieuw deel aan het programma van de Zeemeerminnen. 
 

Ik zet door

Het volgende thema dat mij tegemoet komt, is onmiskenbaar prachtig: het gaat over de moed om jezelf te zijn en de wilde, vrije en ontembare vrouw in jezelf te omarmen.
Opnieuw krijg ik dat inzicht dat ik zo hard nodig heb op dit moment. Het is niet alleen een helder licht, maar ook een gids en een anker die me leiden in dit mooie, soms droevige verhaal van mezelf. 
 
Mijn geest laat ik vrij zwemmen in een zee van mogelijkheden om voluit te leven, vrij van de ketens van verwachtingen en angsten. Ik omarm mijn kracht om wild en vrij te zijn, zonder grenzen. 
 

Het kleine meisje in mij

Deze uitdaging herinnert me eraan dat het kleine meisje in mij het gelukkigst is wanneer ik het leven dans en vier, wanneer ik even helemaal gek mag doen.
Het idee alleen al tilt me even op, maar op dit moment vind ik niet de energie om uit mijn vel te springen. Toch nodigt de volgende pagina van de meerminnen mij uit om de muziek op te zetten en volop te dansen. Hoe sterk werkt het universum niet? Ongelooflijk.
 

Toch de moed vinden om op jezelf te vertrouwen

Als danseres weet ik hoe krachtig dans kan zijn in het leiden van onze energie en beweging naar ons doel. Maar op dit moment vind ik niet de lichaamskracht om te dansen. Wat ik wel vind, is de zielskracht om het kleine meisje in mij te laten cirkelen, draaien, swingen en zweven op een prachtig lied van "I Am the Light in My Soul" van Bliss. Deze souldance-oefening brengt me meteen weer op het juiste spoor, op weg naar mijn doelen, om verder te stromen met mijn water en langs de grote rotsblokken in de rivier te glijden, zodat ik weer de samenvloeiing van mijn energie kan vinden en mijn weg door mijn levensdoel kan banen.
 

Ware moed vinden

Mijn waterstroom van kwaliteiten, zoals invoelingsvermogen en doorzettingsvermogen, brengt me waar ik moet zijn. Ik vertrouw op mezelf en mijn rivier en realiseer me hoe prachtig de waterenergie onze vrouwelijke krachten dagelijks voedt.
De dans van de zeemeermin is niet altijd gemakkelijk, maar het is wel een reis naar authentieke kracht en vreugde. Ik ben vastbesloten om deze dans, hoe uitdagend ook, met gratie en vastberadenheid voort te zetten, wetende dat elke beweging me dicht bij mezelf houdt.
 

Ik doe een kaartlegging

Ik neem het kaartendeck Betoverende Diepten er bij dat bij DE MEERMIN METHODE hoort. 
Mijn kaartlegging brengt de boodschap om mezelf opnieuw te heruitvinden; benieuwd welke golf hier omhoog gaat ? 
 
Volg me in de volgende blog !!!
 *****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

3 Comments

 1. Hanne Van Eyken  04/01/2024 01:10 AM Central
  Dag Nathalie, meteen verliefd op je schrijfstijl. Je bent duidelijk een woordkunstenaar. Bedankt je blog lezen, het geeft ook moed. Wie weet wat er komt als ik meer magische waterenergie toelaat. Hartegroet
 2. Désirée Poell  03/25/2024 12:46 PM Central
  Hoi Nathalie,
  Wat een prachtige woorden. Je omschrijft heel kwetsbaar wat ieder van ons als ze eerlijk is wel eens in meer of mindere mate heeft gevoeld. Het is een ode aan de kwetsbare maar ook moedige vrouw die mag voelen wat ze voelt en mag zijn wie ze wil zijn. Dank voor deze blog. Liefs Désirée
 3. Hallo Nathalie,

  Wat een prachtig verhaal, zo eerlijk open en kwetsbaar,... zo gewoon menselijk. Fijn dat je de moed hebt gevonden om wat te dansen, hopelijk volgt je lichamelijke energie snel, en zwier je weer door het leven...!
  Dit geeft hoop en moed aan anderen die het nu ook moeilijk hebben, dank voor je woorden en het prachtige lied (kende ik niet).

  Licht, Liefde & Speelsheid,
  Robina
  Katinka Michiels AUTHOR  03/25/2024 04:45 AM Central
  Dankjewel alweer Robina. Ik weet zo sterk dat dit het hartje van onze gastbloggers goed doet! Je bent een kanjer! xoxo Katinka
  ps: de gastblogger kan je reactie lezen maar enkel ik kan er op reageren!

Leave a Comment