Meerminnen - alles wat je moet weten over Meerminnen en natuurlijk ook waarom deze JOU kunnen helpen.

Meerminnen - wat?

Ja natuurlijk ken jij een Meermin. Wie kent er niet het sprookje "The Little Mermaid" of het bekende beeld in Denemarken van een Meermin.
Ik zie de Meermin als een Archetype Vrouw met volgende kwaliteiten (die ik best ook wel wil :))

De Meermin is
Een archetype dat staat voor vrijheid, intuïtie en diepe emoties. Net als de golven van de zee, kan de meermin zowel kalm als stormachtig zijn, maar altijd vol van innerlijke kracht en betovering. 
Haar essentie weerspiegelt de diepten van de ziel, waar verborgen schatten en wijsheid wachten om ontdekt te worden. 
De meermin symboliseert ook de dualiteit van het leven, zoals de balans tussen land en zee, dromen en realiteit.


Meerminnen - waarom?

Voor degenen die de roep van de zee in hun ziel voelen, kan het Meermin Archetype een gids zijn op het pad van zelfontdekking en empowerment. 
Door zich te verbinden met de energie van de meermin, kan je leren om hun diepste emoties te omarmen en je intuïtie te volgen. 
Het archetype moedigt je aan om je eigen pad te volgen, ongeacht de obstakels die je tegenkomt, en om trouw te blijven aan je authentieke zelf.

Als coach bied ik mijn klanten de kans om de kracht van de meermin in zichzelf te ontdekken. 
Door middel van rituelen, visualisaties en oefeningen kan jij je innerlijke kompas versterken en leren vertrouwen op je intuïtie
Ik help je om in contact te komen met je diepste verlangens en passies, en moedig je aan om deze te omarmen en te manifesteren in je leven.

Samen duiken we in de diepten van de ziel, waar de ware schatten van zelfliefde, creativiteit en transformatie liggen te wachten. 
Met de kracht van de meermin als gids, kunnen mijn klanten hun eigen magie ontdekken en een leven leiden dat in harmonie is met hun ware zelf.

Het was alsof de sterren fluisterden

In de stilte van mijn ziel, voelde ik een roep. En voor mij was dat heel gek. Ik ben online businesscoach en ik maakte naam als een heel technisch onderlegde en praktische coach. Zeker niet iemand die heel veel bezig was met mindset. Maar dat komt natuurlijk omdat mijn beroep en wie ik ben allebei delen van mij zijn, die daarom niet iedereen ziet.
Ik ben al sinds 1998 bezig met zelfontwikkeling en magie.

Ik voelde een roep die mij leidde naar de schepping van het betoverende programma DE MEERMIN METHODE met de 7 paden. 
Het was toen ik in mijn warme bad heerlijk aan het weken was - daar krijg ik vaak mijn inspiratie. En dan kijk ik door het schuine raam boven mijn bad naar de sterrenhemel. Het was alsof de sterren aan de hemel fluisterden en de maan haar zilveren licht wierp op mijn pad, mij aansporend om deze reis te beginnen.

Ik voelde een onweerstaanbare drang om anderen te helpen, om hen te begeleiden op hun eigen ontdekkingsreis naar zelfliefde, kracht en betekenis
En zo begon mijn reis als een gids, een wegwijzer in de mist van twijfel en onzekerheid.Mijn rol is eenvoudig maar essentieel. 

Ik ben de architect van structuur, de wever van verhalen en de bedenker van spel. 
Met een vleugje magie en een lach op mijn gezicht, nodig ik anderen uit om deel te nemen aan dit avontuur van zelfontdekking en groei.

  • Ik geloof in de kracht van eenvoud. Daarom heb ik dit programma geschapen als een heldere kaart, een kompas dat de weg wijst door de donkere nacht van de ziel. 
  • Ik geef structuur aan de chaos, ik breng orde in de wanorde, zodat anderen kunnen zien dat de weg voor hen ligt, helder verlicht door de sterren van hoop en mogelijkheden.
  • Maar bovenal, ik ben een spelmaker. Ik geloof dat leren het beste gebeurt wanneer het leuk is, wanneer het een avontuur is dat ons hart doet zingen en onze ziel doet dansen. Daarom heb ik dit programma doordrenkt met de magie van spel, met oefeningen en rituelen die ons uitnodigen om te spelen, om te verkennen, om te groeien.
Ik wil anderen helpen omdat ik weet hoe het is om verloren te zijn in de duisternis, om te zoeken naar een lichtpuntje in de verte. En als ik dat licht heb gevonden, als ik dat pad heb bewandeld en de schatten heb ontdekt die verborgen liggen in de diepten van mijn ziel, dan wil ik anderen helpen om datzelfde te doen.

Ik ben hier om anderen te begeleiden op hun reis naar zelfliefde, zelfontdekking en zelfvervulling. Ik ben hier om hen aan te moedigen om hun eigen kracht te omarmen, om hun eigen magie te ontdekken en om te stralen als de sterren aan de nachtelijke hemel.

En dat, lieve lezer, is mijn missie. Dat is waarom ik hier ben. Om anderen te helpen hun weg te vinden, om hen te inspireren om te groeien en te bloeien, om samen te dansen in het licht van onze eigen innerlijke wijsheid.

Meermin Methode - wat is het precies?

In "t kort : het is een online cursus + begeleiding + een fysiek kaartendeck + een extra werkboek bij de kaartenset
De online cursus bestaat uit 7 paden :
  • MODULE 1: Het pad van JOUW WARE ESSENTIE, waar jij jouw hartsverlangen ontdekt en weer kan worden wie je altijd al was.
  • MODULE 2: Het pad van ZELFZORG EN ZELFLIEFDE, waar jij ontdekt waar tijd verborgen zit, hoe je ELEGANT GRENZEN kan aangeven en jezelf een eerste plek geven zonder schuldgevoel.
  • MODULE 3: Het pad van PASSIE EN CREATIVITEIT, waar jij je IKIGAI ontdekt.
  • MODULE 4: Het pad van VERTROUWEN EN OVERGAVE, waar jij ontdekt hoe je kan vertrouwen op je intuïtie en vol vertrouwen (en dus minder zorgen) kan leven en de stemmetjes van "niet goed genoeg" geen vat meer op je hebben.
  • MODULE 5: Het pad van EMOTIES diep van binnen, waar jij de kracht van loslaten ontdekt EN toepast.
  • MODULE 6: Het pad van de MAGISCHE ZIENERES, waar jij krachten ontdekt waarvan je niet wist dat je ze had
  • MODULE 7: Het pad van TRANSOFORMATIE EN GROEI waar jij jouw volle potentieel ontdekt en klaar bent voor je eigen MAGISCHE leven.

Wat zijn deze paden van de Meermin Methode?

Meermin Methode - het idee

Toen ik het idee had om deze cursus te maken, wist ik wel waar mijn ideale klant stond en wilde komen.
A = waar deze NU staat : nog niet in lijn met je ziel leven, nog onzeker zijn, soms over je beslissingen twijfelen, op weg naar dromen en doelen maar zonder een echt plan, te weinig tijd voor zichzelf, anderen voor laten gaan ...
Z = waar deze WILT staan : in lijn met je ziel, vol zelfvertrouwen, grenzen durven stellen, anderen dienen, een plan naar je doelen en dromen

Meermin Methode - Ok, maar hoe komen we daar.

Mijn gedachtenkronkels gingen zo.

Module 1

Om te weten wat in lijn is met je ziel, moeten we dat als eerste gaan ontdekken. Zelfkennis is de enige juiste start omdat je niet het leven van mij of van een ander wilt leven, maar jouw hoogste verlangens. Module 1 was snel gekozen : WIE BEN JIJ EN WAT WIL JE.

Module 2

Allemaal goed en wel ... maar nu ik mijn dromen en verlangens ken ... ik heb geen tijd om hiernaar te streven. Ik sta in het echte leven en heb wel serieuzere katjes te geselen. Ik hoorde het mijn ideale klant in gedachten zeggen.
Dus daar moest Module 2 over gaan : waar zit tijd verborgen, hoe kan ik grenzen stellen, elegant nee zeggen, voor mezelf durven kiezen.
En eerlijk ... dit is mijn specialiteit. Als ik één ding goed kan, dan is het dat!
Mijn man, onze dochter, mijn familie ... ze zullen het beamen - als ze willen leren hoe ze dit aanpakken : 1 adresje en dat ben ik
Voila Module 2 was ook beslist! ZELFZORG EN ZELFLIEFDE

Module 3

Je kent je dromen, je hebt ruimte ervoor gemaakt ... maar hoe raak je daar? Ik ben er zelf van overtuigd dat je bepaalde talenten meegekregen hebt voor een bepaalde reden in dit leven. Deze talenten en passies geven je namelijk hints van waar jouw levensdoel ligt.
Dus in module 3 gaan we meer ontdekken over jouw passies en talenten. En op mijn speelse manier betrek ik daar heel wat spirit dieren bij.
Ik zag het al helemaal voor me.

Effe pauze

Op dat moment vond ik mezelf goed bezig. Maar ik had wel zoiets van. Ik heb nu al 3 thema's, maar ik wil mezelf en mijn talenten in die thema's steken.
Dus ging ik niet verder met een volgende module, maar bepaalde een goede structuur, stopte er spelelementen en veel verhalen in.
Je reist via de Flora Flitser - je ontdekt Cloud 9 - je creëert je eigen totempaal en nog veel meer.
Doe opdrachten - Speel opdrachten - Luister opdrachten - ik zorgde voor variatie.
Ieder leert op een andere manier en zo kan ik iedereen echt bereiken.

Ik wilde immers 100% garantie geven bij deze cursus. Nog zoiets. Hoe kan je nu garanderen dat iemand resultaat heeft.
Ik geloof hier heel sterk in. Ik geloof echt dat als je het werk doet, je onvoorstelbare resultaten zal zien. En ja, ik wilde dat het vertrouwen er van af spatte.

Ik ging weer in bad

Jakkes, altijd het moment dat er weer iets boven komt drijven - en ja hoor! Daar was het!
Hier hoorde een kaartendek bij.
Jaaaaaa, want dan hadden mijn klanten extra ondersteuning - iets fysieks - iets actie gericht.
Oh jeetje, daar ging mijn brein weer even op de loop.
Een heel weekend creëerde ik kaart na kaart na kaart na kaart.
Het was alsof ik in een wildevrouw was getransformeerd. Ik zat "in the zone". Ik vergat te eten en creëerde.

Wat een warm bad al niet kan doen? Maar na het weekend had ik 77 kaarten en toen moest ik gewoon nog kiezen welke zouden blijven.
Ik koos er 52 uit zodat mijn cursus waar je een jaartje over kan doen elke week ondersteuning via de kaarten kon bieden.


Hoe deze kaart ontstond? Lees het artikel : Toen jouw hart stopte, brak het mijne

En toen verloor ik mezelf helemaal

Zo zie je maar hoe je 1 ding in je hoofd krijgt en dat dit uitgroeit tot een heerlijk monster waarbij het leek dat ik maar een pion in het geheel was. De creatie pion.
Ik besloot bij elke kaart niet alleen een uitleg te geven, maar ook meteen een actiegerichte oefening.
En zo ontstond het werkboek, dat maar liefst 379 pagina's telt.
Ik zal je maar niet vertellen hoe lang ik daarover deed.
Maar je snapt wel ... module 4 en verder ... daar begon ik nog niet aan.


Meermin Methode - We zijn 6 maanden verder

Het kaartendek is af en het werkboek ook.

De businesscoach in mij komt boven en zegt me : Katinka, je besteedt nu al 6 maanden aan dit geweldige project maar je weet niet eens of iemand dit wilt. 
Ik antwoord terug tegen mezelf : lieve businesscoach, je weet toch dat ik altijd zo werk - ik maak wat ik wil maken, ongeacht of er mensen zijn die dit willen. Dit wil ik doen. Dit is mijn missie. We zien wel.
De businesscoach : jaja, allemaal goed en wel, maar verkoop dan nu toch maar al het kaartendek en het werkboek. Dan weten we of je verder moet met de cursus.
Ikke weer terug : ja je hebt gelijk, laten we dat doen.

Ik doe een presell van het kaartendek + werkboek

En ja hoor ik verkoop rond de 50 stuks.

Meermin Methode - Yes, ik mag weer door!

Module 4

Waar was ik ook al weer gebleven. Oh ja, de talenten en passies! Je hebt deze ontdekt in module 3 en denkt dan van : laat het droomleven maar beginnen, ik ben er klaar voor :
ik weet wat ik wil, ik heb er ruimte voor en ik kan leven in lijn met mijn passies en talenten.
Maar dan komt het : ben ik wel goed genoeg, wie zit er op mij te wachten, ik durf niet ...
De stemmetjes in jou jagen je naar de rand van een klif.
Tijd om te leren vertrouwen. Vertrouwen op je intuïtie.
Daar moest module 4 over gaan : VERTROUWEN EN INTUITIE

Module 5

Je durft nu ook vertrouwen, maar je hebt nog veel bagage die je tegenhoudt.
Dit is de module van de EMOTIES
Je doorkruist de rivier van verdriet, de kolk van schaamte, de alles of niets waterval, de poel van schuld en nog veel meer.
Deze module gaat over loslaten, overwinnen, omarmen.
Want zonder dit, zal je jezelf blijven tegenhouden.

Dit was de zwaarste module om te maken; want als je iets maakt voor een ander, onderga je dit ook weer zelf in een bepaalde vorm.
Ik vond het fijn om te maken, maar ook kwetsbaar ergens.

Maar vanwege het kwetsbare voel ik me in deze module fel verbonden met mijn ideale klant.

Module 6

Oh, nu we helemaal bagage konden achterlaten in module 5, voelen we ons verlicht en is het tijd om dromen te gaan manifesteren.
Het is mijn favoriete module want hier mag wat magie aan te pas komen.
En toveren .. is mijn specialiteit :).
Hoewel ik mezelf helemaal kan laten gaan in deze module, hou ik het een beetje in.
Doe maar niet te gek, je bent al gek genoeg, zeg ik tegen mezelf.

Hou een stukje magie voor de begeleidende zoomcalls. Oh ja, dat vind ik een goed idee. Kunnen we vision cirkels en maancirkels en allerlei ideetjes houden voor zulke momenten.

Effe pauze

Ik ben moe van het creëren en even lijkt het of het creatievat leeg is. 
Ergens vind ik dat we aan het einde zijn gekomen omdat module 6 je dromen manifesteren is en ja, dan ben je er!
Waarom zou er nog een extra module bij moeten.
Zal ik niet beter hier stoppen?
Ergens voel ik een nee, maar ik weet niet precies wat er nog na je dromen manifesteren kan komen.
Ik laat het rusten.

Module 7

Misschien eens in bad gaan?
En ja hoor! Ik weet het!
Ik weet waarom ik nog niet wilde eindigen.
Zoals ik zelf zo vaak ervaar als je bijna bij een doel bent, bijna is je droom gerealiseerd, je kan het ruiken en voelen aan alles - dan ineens heb je een setback - een laatste obstakel dat je voor de voeten wordt gegooid.
Alsof het universum je test : wil je dit wel echt.
En dat wordt het laatste stuk : TRANSFORMATIE EN GROEI

Wow, we zijn exact 9 maanden verder. Wat een bevalling :)

Tijd om deze methode onder de mensen te brengen.
Ondertussen mocht ik al 150+ klanten in de Meermin Methode verwelkomen.

Wil jij er één van zijn .. dan ben je misschien wel nieuwsgierig naar een inkijkje*****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

0 Comments

Leave a Comment