Een teken van het Universum - dat was wat ik wilde. Maar hoe krijg je zo een teken?

Dit is een gastblog en ervaring van Collette Janssens

Een teken van het Universum - waar blijf je?

Al hele, hele lange tijd ben ik bezig met vragen over het leven. Manifesteren, de Wet van de Aantrekking, “Je bent de regisseur van je eigen leven”, Quantum Jumpen, Frequenties, spiritualiteit enz. Waarom trekt het me aan?
Met mijn verleden van meerder seksueel geweld, bedrog, afwijzing, nooit ergens bij horen, toxische relaties, enz geen sinecure. Hoewel al suïcidaal sinds het seksueel geweld als jong meisje, heb ik altijd gestreden en wegen gezocht naar geluk. Het is een van de redenen dat ik Klassiek Homeopaat ben geworden want heling kon ik in het reguliere systeem niet vinden.

Een teken van het Universum - zo werd ik Homeopaat

Terugkijkend heb ik in mijn leven al heel wat tekenen van het Universum gekregen. Een daarvan is bijvoorbeeld hoe ik Homeopaat ben geworden. 
Ik was net moeder geworden van mijn tweede kindje in 1997 toen ik op zoek ging naar een sport om de kilootjes er weer af te trainen. ‘Toevallig’ was er net een New Age centrum geopend in een dorp verderop dus ik ging met een vriendin naar de Open Dag. Mijn doel was om informatie in te winnen over de Tai Chi die ze daar gingen geven. 
Die zaterdag aangekomen bij dit nieuwe centrum liepen wij langs alle ruimtes waar iedere discipline een voorstelling gaf.  Zo was er bijvoorbeeld ‘dansen naar je Ziel’ waar ik echt gebiologeerd naar stond te kijken want hoe kon je zo ‘raar’ dansen, wat zouden mensen daar van vinden? Al lopende werd mijn aandacht ineens getrokken naar een zaaltje waar een klein groepje rondom een vrouw zat die aan het vertellen was over de Homeopathische EHBO cursus die zij in dat centrum zou gaan geven. Ik liep naar binnen en ging bij het groepje staan. Ineens ging er boven mij een soort van gloeilamp aan en wist ik heel helder dat die cursus waarover zij aan het vetellen was, mij geen biet interesseerde maar dat het beroep die die vrouw uitoefende mijn beroep zou worden.
Nou moet je weten dat ik op dat moment een leven had met een (dacht ik) superfijne relatie, net mijn tweede kindje was geboren, ik uit de modellenwereld kwam en net mijn eigen zonnecentrum had verkocht. Ik was gericht op de uiterlijke wereld, had geen idee wat een homeopaat überhaupt was of wat die deed maar wist wel zeker dat ik dat beroep ging uitoefenen…..
Nadat zij klaar was met haar praatje ben ik naar haar toegestapt en heb simpelweg alleen maar gevraagd waar zij haar opleiding had gevolgd, verder niks. Dit bleek in Amersfoort te zijn en de maandag na die zaterdag ben ik naar die school gaan bellen (ik heb dus ook helemaal niet verder geïnformeerd naar andere eventuele opleidingen) en heb me ingeschreven. 
De school was al een of twee maanden bezig maar ik kon nog instromen en zo liep ik op de eerste dag met mijn lange nagels, bos met krullen, modern gekleed en op hakken de deur door naar mijn nieuwe leven waar ik in de gang een andere student tegenkwam met een patchwork gele wijde broek, oversized gebreide trui, sandalen en een wietplant in haar hand.
Het eerste jaar was een medisch jaar en omdat ik later was ingestroomd, ging mijn eerste tentamen die al meteen in diezelfde maand viel, niet heel erg goed, zeg maar gewoon slecht. 

Het plaatje klopt niet??

Ik weet nog dat de docent (een chirurg) naar mij toe kwam tijdens het uitdelen van de resultaten en mij vroeg “Collette, weet je zeker dat je hier wel op je plek zit?” Tja, ik wist zelf ook wel dat het plaatje niet klopte maar ik wist ook dat het zo moest zijn, dat ik gestuurd was en dat dat nooit zonder reden gebeurt. De 5 opvolgende homeopathische jaren heb ik bewezen dat ik wel degelijk op deze school hoorde en studeerde ik af als Klassiek Homeopaat. En ondanks dat ik als vreemde eend binnenkwam heb ik me nog nooit zo thuis gevoeld als op deze school.

Jouw beurt - sta er voor open!

Op zoek naar jezelf, het volgen van soms rare wegen, ik hou ervan en sta er voor open. Om dit via de Meermin methode te doen maakt het pad alleen maar leuker omdat het op een speelse manier gebeurt. En het bijbehorende kaartendek is zo geweldig dat ik het werkelijk elke dag gebruik maar ook inzet tijdens de benadering van mijn cliënten. Ik kan het iedereen aanraden om de zoektocht naar je ware Zelf op de meermin methode te doen. 

 *****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

0 Comments

Leave a Comment