Meer zelfvertrouwen in 2 minuten? Kan het zo snel?? Ja hoor, let me show you!

Meer zelfvertrouwen met een POWER pose

Wat is een power pose 

Een power pose is eigenlijk gewoon een superhelden houding die je aanneemt om jezelf het gevoel te geven dat je de hele wereld aankunt. Je zet je borst vooruit, schouders naar achteren en handen in je zij (alsof je een cape draagt). Het is alsof je tegen de wereld zegt: "Bring it on!"
Het mooie van een power pose is dat het niet alleen zorgt voor een boost van zelfvertrouwen en kracht, maar het is ook superleuk om te doen! Je kunt het bijvoorbeeld doen voordat je een belangrijke presentatie geeft, voordat je naar een sollicitatiegesprek gaat, of gewoon om jezelf op te peppen als je je een beetje down voelt.
Dus als je jezelf ooit in een situatie bevindt waarin je een extra dosis zelfvertrouwen nodig hebt, denk dan aan je innerlijke superheld en neem een power pose aan! Het kan je helpen om jezelf te laten zien als de baas die je bent.
 

Power poses zijn populair geworden na een beroemd geworden TED-talk van sociaal psycholoog Amy Cuddy

Amy Cuddy is eigenlijk een soort superheldin van de wetenschap die heeft ontdekt dat het aannemen van een power pose echt werkt om je zelfvertrouwen te vergroten.
In haar TED-talk heeft ze ons verteld over haar onderzoek, waaruit blijkt dat als je een power pose aanneemt (denk aan de Superman-houding, of de Wonder Woman-pose met je handen in je zij), je lichaam eigenlijk reageert door het niveau van testosteron te verhogen en het stresshormoon cortisol te verlagen. Dit kan je helpen om jezelf meer ontspannen en zelfverzekerd te voelen, zelfs als je je eigenlijk een beetje zenuwachtig of angstig voelt.
 
Maar het beste van alles is dat het aannemen van een power pose helemaal niet serieus hoeft te zijn - het kan eigenlijk heel grappig en speels zijn! Je kunt bijvoorbeeld experimenteren met verschillende poses en jezelf voorstellen als een superheld of een rockster op het podium. Het belangrijkste is dat je jezelf toestaat om even te spelen en jezelf op te peppen op een manier die voor jou werkt.
 
Dus de volgende keer dat je jezelf wat extra kracht en zelfvertrouwen wilt geven, probeer dan eens een power pose uit - en vergeet niet om te glimlachen terwijl je het doet!

Zelfvertrouwen & Het verhaal van de kleine kikker

Er was eens een kleine kikker die droomde om een grote kikker te zijn. Hij oefende dagelijks zijn sprongen en nam elke dag een krachtige spronghouding aan. Toen hij eindelijk volgroeid was en naar het meer ging om zijn sprongen te laten zien, merkte hij dat de andere kikkers hem niet serieus namen vanwege zijn kleine formaat. Maar in plaats van ontmoedigd te zijn, besloot de kleine kikker om zijn krachtige houding aan te nemen en zichzelf te laten zien als de grote kikker die hij altijd al had willen zijn. Hij sprong hoog in de lucht en landde met een krachtige pose, en alle andere kikkers waren verbluft door zijn kracht en zelfverzekerdheid.
Dus onthoud, net als de kleine kikker en superhelden, hebben we allemaal de kracht om onze dromen te bereiken en onze angsten te overwinnen. Door het aannemen van een power pose, kunnen we onszelf die extra boost van kracht en zelfvertrouwen geven die we nodig hebben om onze doelen te bereiken.


Voor meer zelfvertrouwen - Hoe lang moet je een power pose aanhouden?

Als het gaat om het aannemen van een power pose, is er geen vaste regel voor hoe lang je het moet aanhouden. Het belangrijkste is om de houding lang genoeg vast te houden zodat je jezelf echt krachtig en zelfverzekerd voelt.
In haar onderzoek heeft Amy Cuddy aangetoond dat het aannemen van een power pose gedurende ten minste twee minuten voldoende kan zijn om een significant verschil te maken in je gevoelens van kracht en zelfvertrouwen. 
 
Maar in werkelijkheid kan het effect van een power pose voor iedereen anders zijn, en sommige mensen voelen zich misschien krachtiger na slechts een paar seconden van de houding aan te nemen.
   

Meer zelfvertrouwen via de power pose - voorbeelden

Er zijn verschillende power poses die je kunt aannemen om je gevoel van kracht en zelfvertrouwen te vergroten. Hier zijn drie voorbeelden van power poses die vaak worden gebruikt:
De "Wonder Woman" houding: Sta met je voeten op heupbreedte uit elkaar, plaats je handen op je heupen en trek je schouders naar achteren. Kijk recht vooruit met een krachtige uitdrukking op je gezicht.
De "Superman" houding: Sta met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en leg je vuisten op je heupen. Strek je borst en schouders naar voren en kijk omhoog alsof je de lucht in wilt vliegen.
De "Overwinnaars" houding: Sta rechtop met je voeten bij elkaar. Strek je armen boven je hoofd en maak een "v"-vorm met je handen. Kijk omhoog en sta stevig op je voeten alsof je de overwinning hebt behaald.
 
Onthoud dat dit slechts voorbeelden zijn en dat de beste power pose voor jou kan afhangen van wat voor jou werkt. Probeer verschillende poses uit en ontdek welke houding jou het meest krachtig en zelfverzekerd doet voelen.
 

Voor meer zelfvertrouwen - Wanneer powerposes gebruiken

Het mooie van power-poses is dat ze op ELK moment kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot gevoelens van vertrouwen en kracht. 
 
Hier zijn enkele veelvoorkomende scenario's waarbij power-poses je kunnen helpen:
 
  • Voorafgaand aan een sollicitatie gesprek
  • Voorafgaand aan een moeilijk gesprek
  • Voordat u een toespraak of presentatie geeft
  • Wanneer je voor het eerst op date gaat
  • elke ochtend als je uit bed stapt
Nog meer zelfvertrouwen tips? Lees DIT BLOG
Iets meer tijd? Ik heb een volledig gratis workshop voor jou IN 4 STAPPEN NAAR MAXI ZELFVERTROUWEN - klik hier
 *****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

0 Comments

Leave a Comment