Geurstokjes zelf maken. Op eender welk moment je bij mij thuis binnenkomt, de kans is groot dat de diffuser aan staat. 
Ik hou van sfeer maken via lekkere geurtjes. Dit is één van de dingen die ik zo geweldig vind aan essentiële oliën. Maar natuurlijk kan ik niet in elke kamer een diffuser zetten. Nope, al noemen ze mij hier wel de crazy olietjes junkie. Ik heb nog net geen 10 diffusers :).

Geen kunstmatig geurtje voor mij!
Maar kunstmatige luchtverfrissers die je hoofdpijn en een scherpe geur bezorgen, daar moet ik niet van weten. Al had ik ze héél vroeger wel in huis. Plugin verfrissers, geurkaarsen .. noem maar op. In elke kamer stond wel iets dat een geurtje verspreidde. Gelukkig weet ik nu beter en zijn al die traditionele luchtverfrissers een ding uit het verleden. 
 
Dus heb ik een nieuwe favoriet : de geurstokjes!
Ze zijn super gemakkelijk te maken, lekker goedkoop en helemaal uitgerust met een natuurlijk geurtje. Een essentiële olie geurtje!
En ze passen in elke kamer!

Maken Meerminnen geurstokjes?

Ja hoor, meerminnen houden van de NATUUR en alle natuurlijke remedien!

Geurstokjes zelf maken - zo doe je het!

Dit heb je nodig: 

 • Een vaasje of flesje met een dunne hals
 • Geurstokjes (je kan bamboe stokjes online vinden of gewone satéstokjes gebruiken – bamboe stokjes geven iets meer geur af)
 • 20à30 dr essentiële olie naar keuze
 • 30 ml glycerine of olie (V-6, amandelolie, jojobaolie, babyolie, ..)
 • 20 ml alcohol


Ik testte al meermaals geurstok recepten en ik heb de beste resultaten met de combinatie van glycerine en alcohol 

Zo maak je het: 
Doe de glycerine, de alcohol en de essentiële olie in een potje dat je kan afsluiten en schud het goed door mekaar.
Giet dan over in het vaasje.
Plaats de geurstokjes in het vaasje.

Het duurt een uurtje voor de stokjes de geur kunnen absorberen en afgeven.</p>

Geurstokjes zelf maken - extra tips

 • Draai de stokjes om van zodra de geur begint te verdwijnen. En voeg eventueel wat extra drupjes essentiële olie toe.
 • Na enige tijd is de vloeistof volledig verdampt en kan je opnieuw starten met een nieuw geurtje.
 • Als vaasje kies je best ééntje uit met een nauwe hals omdat dit het verdampen van de vloeistof vertraagt.
 • Kies V-6 of amandelolie boven jojoba- of babyolie. Hoe dikker de olie, hoe trager deze geabsorbeerd wordt door de houten stokjes.
 • Hoe meer alcohol hoe sneller de geur wordt geabsorbeerd door de stokjes, maar hoe sneller de geuren verdampen.
De geur blijft altijd subtiel. Wil je een sterkere geur, grijp dan naar je diffuser. 
Enne, al ligt het voor de hand .. niet voor inwendig gebruik!

Geurstokjes zelf maken - Mijn favoriete geurtjes

Ach .. de sky is the limit .. als het aankomt op essentiële olie combinaties. Maar hier alvast mijn absolute favo’s : 
 
 • Peppermint & Orange
 • Lavender & Lemon
 • Frankincense & Orange
 • Abundance (yezzzzzz … ik wil overal abundance ♥
 • Purification & Thieves (vooral in de keuken en toilet) 

Jouw beurt

Welke geur zou jij kiezen?

Altijd, wees voorzichtig met de essentiële oliën die je gebruikt. Niet alle oliën zijn van goede kwaliteit en niet alle zijn geschikt voor op de huid of inname. Essentiële oliën werken heel krachtig en de huid absorbeert deze ook zeer snel. Ik gebruik ALLEEN de Young Living Essentiële Oliën en het zijn voor mij de enige oliën die ik vertrouw voor mezelf en mijn familie. Om meer te leren over hoe jij deze oliën zelf kan ervaren (gratis) stuur me een mailtje via hello@luckygirl.be

Op je Pinterest bewaren?

Klik gewoon op de afbeelding!*****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

0 Comments

Leave a Comment