Dagboekschrijven of journaling heeft vele voordelen. Maar hoe houd jij jezelf gemotiveerd om te blijven journalen?

Hier zijn enkele tips om jezelf gemotiveerd te houden:

Dagboekschrijven - stel doelen

Het stellen van doelen kan helpen om gefocust te blijven en een richting te hebben voor je journaling. Probeer bijvoorbeeld te schrijven over bepaalde thema's die voor jou belangrijk zijn, of stel jezelf een doel om dagelijks een bepaalde tijd te schrijven.


Dagboekschrijven - creëer de gewoonte

Probeer journaling op te nemen in je dagelijkse routine, zodat het een gewoonte wordt. Plan bijvoorbeeld een vast tijdstip in de dag om te schrijven en houd je hieraan.

Experimenteer

Experimenteer met verschillende journaling-technieken en stijlen om te ontdekken wat het beste werkt voor jou. Dit kan helpen om je geïnspireerd te houden en het interessant te houden.

"Journaling is a way to turn inward, reflect on your thoughts and feelings, and create space for self-growth." - Oprah Winfrey

Wat maakt het voor jou leuk?

Gebruik creatieve materialen: Maak het schrijven in je journal leuk en creatief door gebruik te maken van leuke pennen, markers, stickers, washi tape, stempels of zelfs glitter. Door deze materialen te gebruiken, kun je je journaling personaliseren en uitnodigender maken.

Maak een thema: Maak een thema voor je journaling, zoals een bepaald onderwerp of een seizoen. Dit kan helpen om je geïnspireerd te houden en je creativiteit te stimuleren.

Dagboekschrijven - breng er variatie in


Schrijf op verschillende locaties: Probeer journaling op verschillende locaties, zoals in een park, café of op het strand. Door op verschillende locaties te schrijven, kun je inspiratie opdoen en het schrijven leuker maken.

Schrijf met anderen: Schrijven met vrienden, familieleden of een journaling-groep kan het schrijven leuker maken en je nieuwe perspectieven en inzichten geven.

Laat mij jou helpen!

Gebruik prompts of schrijfopdrachten: Er zijn veel journaling prompts en schrijfopdrachten beschikbaar die je kunt gebruiken om je creativiteit te stimuleren en nieuwe inzichten te krijgen. Deze prompts kunnen je helpen om te schrijven over onderwerpen die je anders misschien niet zou overwegen.
In de LUCKY GIRL club gebruiken we journaling bij het 3-stappen proces naar een eenvoudig, lucky & glam leven

  • STAP 1: ONTDEK JE INNERLIJKE PRINSES 
  • STAP 2: OMARM JE MAGISCHE KRACHTEN 
  • STAP 3: LEEF ALS EEN ECHTE LUCKY GIRL
"Journaling is a way to remember who you are and what you want, and to work out what you need to do to get there." - Jayne Hardy

Dagboekschrijven - Jouw waarom!

Herinner jezelf aan de voordelen: Denk eraan waarom je begonnen bent met journaling en de voordelen die het biedt. Dit kan helpen om jezelf te herinneren waarom het belangrijk is om gemotiveerd te blijven en door te gaan.


En als het niet lukt!

Wees flexibel: Het is belangrijk om te onthouden dat journaling niet altijd perfect hoeft te zijn en dat het soms oké is om een dag over te slaan. Wees flexibel en geef jezelf de ruimte om af en toe een pauze te nemen als dat nodig is.

WIL JIJ MEER?

Ontdek het MEERMIN PROJECT! Deze betoverende cursus zal je helpen je ware essentie te omarmen, je passies te ontdekken en je creatieve vonk te ontsteken. Je zult leren hoe je in je eigen kracht kunt stappen en je leven kunt vormgeven op een manier die resoneert met je diepste verlangens. Dus gooi die staart aan, duik in het avontuur en laat je innerlijke zeemeermin schitteren!
*****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

0 Comments

Leave a Comment