Intuïtie is een diepgeworteld gevoel of een innerlijk weten dat ons begeleidt bij het nemen van beslissingen en ons inzicht geeft in diverse situaties. Het is niet altijd een stemmetje, maar eerder een subtiel gevoel, een emotie, of een indruk die uit onze innerlijke wijsheid voortkomt. In dit artikel gaan we dieper in op wat intuïtie is, waarom het belangrijk is om ernaar te luisteren, hoe je jouw intuïtie kunt leren vertrouwen en hoe je deze kunt versterken.

Wat is Intuïtie?

Intuïtie is geen specifieke gedachte of een enkele stem in ons hoofd, maar eerder een onmiddellijke gewaarwording die ons inzicht geeft zonder dat we er bewust over nadenken. Het kan zich manifesteren als een gevoel in je buik, een emotie, een plotselinge ingeving, of zelfs als een sterke afkeer van een situatie.

Waarom is het Belangrijk om naar Intuïtie te Luisteren?

1. Snel Besluitvorming: Intuïtie stelt ons in staat om snel beslissingen te nemen, vooral in situaties waarin er weinig tijd is om alle feitelijke informatie te analyseren.
2. Verbinding met Zelf: Het luisteren naar onze intuïtie brengt ons in contact met onze diepere zelf en helpt ons onze eigen behoeften en verlangens beter te begrijpen.
3. Waarschuwingssignalen: Intuïtie fungeert vaak als een vroeg waarschuwingssysteem, waardoor we potentiële gevaren of problemen kunnen opmerken.

Hoe Leer Je Jouw Intuïtie te Vertrouwen?

1. Stilte en Reflectie: Neem regelmatig de tijd om in stilte te zitten en je innerlijke gedachten en gevoelens te observeren. Reflecteer op situaties waarin je intuïtie je juist heeft geleid.
2. Luister Actief: Sta open voor de signalen van je intuïtie. Let op je gevoelens, emoties en eventuele fysieke gewaarwordingen wanneer je een beslissing moet nemen.
3. Oefen Geduld: Intuïtie kan subtiel zijn en vereist geduld. Geef jezelf de ruimte om te leren en vertrouwen op te bouwen.
4. Experimenteer: Neem kleine beslissingen op basis van je intuïtie en evalueer de resultaten. Dit helpt je vertrouwen in je innerlijke leidraad te vergroten.

Hoe Versterk Je Jouw Intuïtie?

1. Versterk Je Intuïtieve Spier: Oefen regelmatig met het stellen van vragen aan je intuïtie en vertrouw op de antwoorden die naar boven komen.
2. Maak Tijd voor Creativiteit: Creatieve activiteiten zoals tekenen, schrijven of improvisatie kunnen je intuïtieve vermogens stimuleren.
3. Lichaamsbewustzijn: Luister naar je lichaam en let op fysieke reacties wanneer je beslissingen neemt.

3 praktische oefeningen

Oefening 1 : STRIKE A POSE

Stap als een overwinnaar uit bed.
Dit klinkt heel grappig en het voelt ook een beetje raar.
Dit is de theorie hier rond : Intuïtieve mensen vertrouwen zichzelf, zijn zelfverzekerd en ruimdenkend. Je lichaamstaal hoort dat te weerspiegelen.
Dus vanaf het moment dat jij wakker wordt, stretch je even en dan kom je uit je bed & STRIKE A POSE!

De oefening: Merk op hoe je je voelt gedurende de dag wanneer jij je dag start met een overwinnaarspose.  


Oefening 2 : POETS JE TANDEN MET AANDACHT

Poets je tanden met aandacht.
De theorie hierrond is: hoe bewuster jij wordt van een eenvoudige, routinematige handeling zoals tandenpoetsen, hoe kalmer, zelfbewuster en gefocust je wordt en hoe beter jij je intuïtie tot je kunt horen spreken. 

De oefening : als je je tanden aandachtig poetst, kan het zijn dat je andere routinetaken met diezelfde aandacht gaat benaderen. Hoe meer aandacht je geeft, hoe meer kleine details je zullen opvatten, hoe meer je ook in het nu leeft. En hierdoor wordt je intuïtiever omdat intuïtie gedijt in de vrijheid en het diepe bewustzijn van het huidige moment.

Oefening 3 : 2 minuten

Neem twee minuten de tijd om je gedachten te observeren.
De theorie hierron is: Dit geeft je de mogelijkheid om je geest op te frissen, je rustcentrum te vinden en daar verbinding te maken met je intuïtie. 

De oefening: Door eenvoudigweg even niets te doen, merk je hoeveel gedachten je hebt. Je merkt ook dat dit gedachten zijn en niet je ZIJN zijn. Gedachten komen en gaan. Ze hebben vaak de overhand. maar door even je terug te trekken, en ze gewoon te laten passeren, komt er stilte en in die stilte hoor je jouw innerlijke stem. 
In ons drukke leven razen we maar verder als een pletwals doorheen je dag. Jij bent 2 minuten waard. En je business ook. Je maakt betere beslissingen als je even af en toe deze korte time-out neemt.
Maar .... "the proof is in the pudding". Noteer alles wat naar boven komt in je notaboekje en ik ben alvast benieuwd of er inzichten boven komen.

Conclusie

Intuïtie is een waardevolle innerlijke leidraad die ons kan helpen bij besluitvorming en inzicht. Het is geen eenvoudig "stemmetje," maar eerder een subtiel innerlijk weten dat we kunnen ontwikkelen en versterken door actieve observatie, reflectie en geduld. Door te luisteren naar onze intuïtie kunnen we meer verbinding met onszelf ervaren en betere beslissingen nemen in ons leven.

De Meermin Methode

Dit is een HIGH LEVEL cursus met een grote nadruk op je eigen innerlijke wijsheid. Voor meer info : www.luckygirl.be/meermin


Dit blog bewaren op een Pinterest Bord?

Hoover met je muis over de afbeelding tot je een rood vakje ziet met "Pinterest bewaren"!*****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

0 Comments

Leave a Comment