Gelukkig leven, hebben we daar tijd voor :)? 
Ben je klaar om je tijdreis naar een betere planning en een leven vol betekenis te beginnen? Strap jezelf vast, want we gaan je de meest out-of-the-box tips geven om ruimte te creëren voor wat echt belangrijk is in je leven. 🚀

En ik weet het ... het zijn GEKKE TIPS, maar kies er minstens 1 uit en doe eens gek.


Gelukkig leven OUT OF THE BOX tip 1 :⌛️ Ga op een tijdavontuur Mini-opdracht

Stel je voor dat je een tijdmachine hebt en een dag wilt doorbrengen in een periode waarin je echt zou willen leven. Plan die dag in je agenda en vul hem met activiteiten die je hart sneller doen kloppen. 
Op deze manier kun je je herinneren aan wat er echt toe doet en het in je huidige leven integreren.

Voorbeeld : 
Stel je voor dat je terug wilt gaan naar een tijd waarin er nog geen smartphones, laptops en andere moderne technologieën waren. Hier is hoe je deze mini-opdracht kunt uitvoeren:
  1. Kies een technologievrije dag: Kies een dag in je agenda waarop je besluit om volledig technologie-vrij te zijn. Zet je telefoon uit, sluit je laptop af en vermijd andere elektronische apparaten.
  2. Ontdek analoge activiteiten: Denk aan activiteiten die mensen vroeger deden voordat technologie zo'n integraal onderdeel van ons leven werd. Dit kunnen dingen zijn zoals lezen van een boek, een wandeling maken in de natuur, tekenen of schilderen, koken zonder recepten op je smartphone te raadplegen, of gewoon een goed gesprek voeren met familie of vrienden.
  3. Ervaren zonder afleiding: Neem de tijd om volledig te genieten van de activiteiten die je hebt gekozen, zonder afgeleid te worden door meldingen, berichten of het verlangen om constant op je telefoon te kijken. Laat je zintuigen tot leven komen en geniet van het moment.
  4. Reflectie: Aan het einde van de dag, reflecteer op hoe het was om een dag zonder technologie door te brengen. Wat heb je geleerd? Hoe voelde het om volledig aanwezig te zijn in het moment zonder afleiding van technologie? Zijn er aspecten van deze ervaring die je vaker zou willen integreren in je dagelijks leven?
Voorbeeld uit mijn eigen leven: 
Ik vind het superleuk om te wandelen en om city trips te maken. Maar met ons kleine bange hondje Fenna is een stad bezoeken uit den boze en we laten de honden niet graag voor een dag achter. 
En dit is mijn heerlijke oplossing : een virtuele wandelchallenge in een stad naar keuze!

 

Gelukkig leven OUT OF THE BOX tip 2💡 Denk buiten de klok Mini-opdracht

Daag jezelf uit om één dag zonder horloge door te brengen. Laat de tijd je niet langer dicteren, maar luister naar je innerlijke ritme en doe de dingen op jouw tempo. Je zult merken dat je meer in het moment leeft en beter kunt afstemmen op wat echt belangrijk voor je is.

Gelukkig leven OUT OF THE BOX tip 3 🌈 Omarm de chaos Mini-opdracht

Creëer bewust een beetje chaos in je leven. Trek je sokken niet netjes aan, eet je ontbijt op de veranda in plaats van aan de keukentafel, dans door de kamer alsof niemand kijkt. 
Door af en toe uit de routine te breken en plezier te hebben, krijg je een frisse kijk op wat er echt toe doet.

Voorbeeld uit mijn eigen leven: 
Ik heb vandaag mijn ontbijt zittend op de grond voor de TV gegeten. Heerlijk!Gelukkig leven OUT OF THE BOX tip 4 🤩 Volg je hart zonder gps Mini-opdracht

Ga op een avontuur zonder een vastomlijnd plan. Laat je intuïtie je gids zijn en volg je nieuwsgierigheid. 
Misschien ontdek je een verborgen plek waar je echt gelukkig van wordt of kom je in contact met inspirerende mensen die je helpen je passies te ontdekken.

Voorbeeld uit mijn eigen leven: 
Vaak zoeken we city trips in bekende steden. Maar waarom niet eens stomweg naar één van de dorpen/gemeenten/steden gaan in jouw eigen omgeving waar je nog nooit bent geweest.
Ik vond het in elk geval een eye-opener en ontdekte leuke cafeetjes!
Veel te veel koffie gedronken dus :) 

Gelukkig leven OUT OF THE BOX tip 5 🚫 Weg met de tijdverspillers Mini-opdracht

Identificeer drie activiteiten in je dagelijks leven die eigenlijk tijdverspillers zijn en je energie wegnemen. Maak een plechtige belofte aan jezelf om deze activiteiten te elimineren of drastisch te verminderen. 
Gebruik die extra tijd om je te focussen op wat echt belangrijk en vervullend is.

Gelukkig leven OUT OF THE BOX tip 6 ✨ Creëer je eigen tijdritueel Mini-opdracht

Bedenk een persoonlijk ritueel dat je elke ochtend of avond doet om bewust in contact te komen met de tijd. Misschien is het een moment van dankbaarheid, het visualiseren van je ideale dag of een korte meditatie. Door dit ritueel te omarmen, creëer je een gevoel van rust en focus in je leven.

Lees zeker ook deze blogs:Gelukkig leven OUT OF THE BOX tip 7 🌟 Leef in het nu Mini-opdracht

Neem elke dag minstens één moment waarop je je volledig bewust bent van het nu. Laat alle zorgen en afleidingen los en richt je aandacht op het huidige moment. Voel de zon op je gezicht, luister naar de vogels, adem diep in. Het heden is waar het echte leven gebeurt, dus geniet ervan.
Affirmatie: Ik maak tijd voor wat echt belangrijk is en vul mijn dagen met betekenis en vreugde. ⏰💖

Met deze out-of-the-box tips in je gereedschapskist, ben je klaar om je tijd te heroveren en je te focussen op wat er echt toe doet. Dus ga op avontuur, dans in de chaos en omarm de vrijheid om je eigen pad te volgen. Het is jouw tijd, maak er iets buitengewoons van! ✨🌈⏰

Wil jij echt een waanzinnig vervullend leven realiseren?

Dan is DE MEERMIN METHODE wat voor jou!
Bekijk de video hieronder :  VOOR WIE IS DE MEERMIN methode


*****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

0 Comments

Leave a Comment