10 Praktische Tips om jouw talenten te ontdekken en te voeden!

1. Zelfreflectie is de Sleutel

Hoe doe je het? Neem elke week minstens 20 minuten de tijd om in stilte na te denken over wat je echt gelukkig maakt. Schrijf je gedachten en gevoelens op in een dagboek.
Een begin hiermee maken?
Ga dan op GRATIS AVONTUUR in Laguna Lumina - de verlichte lagune waar jij JE WARE ZELF ontdekt via sprookjesachtige AUDIO's, een JOURNAL en het trekken van een ORAKELKAART

2. Volg Je Interesses

Hoe doe je het? Maak een lijst van 5 dingen die je altijd al hebt willen proberen. Kies er een om deze maand mee te beginnen en volg een cursus of neem deel aan een workshop.

3. Experimenteer en Probeer Nieuwe Dingen

Hoe doe je het? Daag jezelf uit om elke maand iets nieuws te proberen. Het kan variëren van een nieuwe sport tot een creatieve hobby.
Laat in de reacties eens weten wat jij graag zou proberen?

4. Leer van Anderen

Hoe doe je het? Zoek mentors of mensen in je interessegebied en stel vragen. Lees boeken en volg online cursussen om je kennis te vergroten.
Hihi, ik ben zelf verslaafd aan online cursussen. Ik heb altijd wel iets nieuws waar ik meer over wil ontdekken. En jij? Laat het me weten in de comments.

5. Wees Geduldig

Hoe doe je het? Stel realistische verwachtingen en geef jezelf de ruimte om te groeien. Maak een lijst van korte- en langetermijndoelen om je reis bij te houden.
Jakkes! Deze vind ik zelf de moeilijkste. Geduld is niet één van mijn kwaliteiten :)
Hoe ik dat zelf aan? 
Door mijn GROTE DOEL in echt ienie mienie stapjes te hakken.
Zo zit ik momenteel in een 160 km wandelchallenge en ik mocht zelf kiezen in hoeveel dagen/weken/maanden ik dit zou voltooien. Ik koos 5 weken omdat ik wist dat dit voor mij heel haalbaar zou zijn, maar het zou me toch ook trots maken.
Als ik mezelf heel krap zou zetten, dan voel ik druk en dan is het niet meer leuk. Als ik mezelf teveel ruimte geef, dan doe ik niets :).
Een mooie tussenweg vinden is de kunst.
Hoe ga jij met zoiets om? Laat het weten in de reacties! Ik ben superbenieuwd.

6. Laat Angst Los

Hoe doe je het? Identificeer de specifieke angsten die je tegenhouden en schrijf ze op. Werk aan het omzetten van negatieve gedachten in positieve affirmaties.
Dit is echt iets waar aandacht aan wordt besteed in DE MEERMIN METHODE.
STEMMETJES van niet goed genoeg zijn, zitten ze wel op mij te wachten, wat gaan de mensen denken .... We herkennen dit allemaal wel in de één of andere vorm.
Tijd om daar wat aan te doen.

Kom jij in DE MEERMIN METHODE - high level cursus + coaching?


7. Plan

Hoe doe je het? Regelmatig tijd inplannen voor al je doelen en acties in onontbeerlijk.
Een voorbeeld : ik ben 's ochtends op mijn best, dus ik wil altijd VANALLES uit de ochtend halen. Het liefste werk ik 's ochtends, want dan ben ik het meest creatief. Het liefste ga ik sporten 's morgens, want dan ben ik het meest fris. Het liefste doe ik DIT en DAT en nog eens DIT 's ochtends.
Maar als ik dan wakker werd dan was het toch één en al chaos.
Hoe ik dat veranderde? Gek genoeg, niet door een ochtendroutine, maar door een avond routine!
's Avonds beslis ik wat er morgen moet gebeuren : wat wil ik qua werk en creativiteit doen, wat wil ik qua beweging doen, ... Ik leg mijn kledij klaar, mijn ontbijt ...
En oooooooh zo zalig lopen die ochtenden nu!

Zoek uit wat voor jou werkt!

8. Vind Je Unieke Kracht

Hoe doe je het? Maak een lijst van je sterke punten en unieke kwaliteiten. Vraag vrienden en familie om feedback over wat hen aan jou bewondert.
Passie en Creativiteit is een volledige module in DE MEERMIN METHODE, omdat wanneer jij je talenten gaat voeden, je leven als vanzelf vervullender zal voelen.

9. Durf te Dromen

Hoe doe je het? Creëer een vision board met afbeeldingen en doelen die je vertegenwoordigen. Bekijk dit bord regelmatig om je dromen levendig te houden.
Ooooooh wat ben ik dol op het maken van Vision stuff.
Het meest dol ben ik op het creëren van een Vision Wheel (een jaarwiel) en een Moon Wheel (een maandwiel).
Grote en kleine doelen meteen vertegenwoordigd!

ps: dat is dan weer iets dat we in de coaching van DE MEERMIN METHODE doen.


10. Deel Je Passie

Hoe doe je het? Begin klein door je passie te delen met vrienden en familie. Creëer een blog, sociale media-account of een lokale groep om je passie met een groter publiek te delen.
Eén van mijn talenten is anderen helpen om een centje te verdienen met hun eigen passie. 
De cursus VAN PASSIE NAAR POEN is dan ook een BIJZONDERE bonus bij de MEERMIN METHODE

Conclusie

Het ontdekken van je passie en het voeden van je talenten is een prachtige reis van zelfontdekking en groei. Deze praktische tips met actiepunten geven je de tools om daadwerkelijk stappen te zetten en je passie en talenten te laten schitteren in je leven.

Dit blog bewaren op een Pinterest Bord?

Hoover met je muis over de afbeelding tot je een rood vakje ziet met "Pinterest bewaren"!*****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

0 Comments

Leave a Comment