Eenvoudig leven - het is zo eenvoudig gezegd. Maar moeilijker gedaan in deze wereld van altijd maar meer ... meer ... groter ... drukker. Wanneer je eenvoudig leven omarmt, ontdek je de kunst om tevreden zijn met wie je bent en wat je hebt, terwijl je met volle goesting werkt richting jouw doelen en dromen.

Dit zijn de basics van een eenvoudig leven

- leven met EXACT de spullen die je nodig hebt - niet meer, niet minder
- genieten van de kleine dingen in het leven
- blij zijn met waar je nu staat, al heb je nog altijd mooie groei doelen
- kwaliteit boven kwantiteit kiezen

Dit zijn de 3 geheimen naar een eenvoudig leven

Eenvoudig leven geheim 1 : wees tevreden

Als ik aan onze dochter Nina 1 eigenschap mocht geven met een toverstafje dan zou het tevredenheid zijn. Tevredenheid brengt je zoveel goeds.

Mijn vader zei altijd : TE is alleen goed in Tevreden (en Tequila)

Maar het zit een beetje in ons mens-zijn in om meer te willen.
  • Speelgoed, leuk .. .voor een tijdje en dan wilt je zoon of dochtertje een nieuw speelgoed.
  • Een nieuwe handtas, leuk ... voor een tijdje en dan wil je een nieuwe handtas voor het nieuwe seizoen
  • Meer macht, leuk ... de politieker die een stapje vooruit doet, maar al denkt aan het volgende opstapje.

Hoe kan je meer tevreden zijn?

Hier zijn een paar suggesties:
  1. Verander je perspectief: Probeer te erkennen dat materiële bezittingen niet de enige bron van geluk zijn en dat ze niet noodzakelijk bijdragen aan je welzijn. Richt je aandacht op andere aspecten van het leven die voldoening kunnen geven, zoals persoonlijke relaties, ervaringen en zelfverbetering.
  2. Oefen dankbaarheid: Probeer elke dag even stil te staan bij de dingen waar je dankbaar voor bent. Het erkennen van de goede dingen in je leven kan helpen om je geest te kalmeren en je meer tevreden te voelen met wat je hebt.
  3. Minimaliseer: Door je spullen te minimaliseren en alleen te houden wat je echt nodig hebt en waarvan je houdt, kun je een gevoel van rust en bevrijding ervaren. Minimalisme kan ook helpen om je prioriteiten te herzien en je te concentreren op wat echt belangrijk is.
  4. Beperk je blootstelling aan advertenties: Advertenties zijn ontworpen om ons te laten geloven dat we meer nodig hebben dan we eigenlijk nodig hebben. Beperk je blootstelling aan advertenties door bijvoorbeeld het uitschakelen van tv-reclames en het vermijden van websites en social media die gericht zijn op consumentisme.
  5. Oefen mindfulness: Mindfulness is een techniek die kan helpen om je aandacht te richten op het huidige moment, en je te laten genieten van wat er op dit moment gebeurt, in plaats van te verlangen naar iets wat er niet is. Door mindfulness te oefenen, kun je meer tevredenheid en waardering vinden in het huidige moment.
  
Het verhaal van de Rijke Boer:
Er was eens een boer die zijn hele leven hard werkte op zijn boerderij. Hij had veel land en bezittingen, maar was nooit tevreden. Hij verlangde altijd naar meer en wilde de rijkste boer van het dorp zijn.
Op een dag kwam er een wijze oude man langs de boerderij en vroeg de boer of hij tevreden was met wat hij had. De boer antwoordde dat hij nog meer wilde en niet gelukkig was met zijn huidige bezittingen.
De oude man gaf de boer een zaadje en zei: "Dit zaadje zal groeien tot een boom die je alles zal geven wat je wenst. Maar je moet het zaadje planten en geduld hebben."
De boer plantte het zaadje en begon ongeduldig te wachten op de boom. Hij ging elke dag naar het zaadje kijken en water geven, maar er gebeurde niets.
Na enige tijd raakte de boer gefrustreerd en begon te twijfelen aan de wijsheid van de oude man. Hij besloot om het zaadje uit te graven en te kijken wat er mis was.
Toen hij het zaadje uit de grond haalde, ontdekte hij dat het net begon te ontkiemen. Maar omdat hij niet geduldig genoeg was om te wachten, vernietigde hij zijn kans op rijkdom en geluk.
Het verhaal van de Rijke Boer laat zien dat het najagen van meer bezittingen en rijkdom niet de sleutel is tot geluk en tevredenheid. Het is belangrijk om te waarderen wat je hebt en geduld te hebben bij het nastreven van je doelen. Soms is minder meer en kan tevredenheid worden gevonden in de eenvoudige dingen in het leven.


EENVOUDIG LEVEN GEHEIM 2 : RUIM OP


Het opruimen van alles in je leven kan een verfrissende en bevrijdende ervaring zijn. Het is een zeer persoonlijke activiteit, want enkel jij weet wat jou gelukkig maakt en wat niet.

Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het opruimen van je leven:

MAAK EEN LIJST

Maak een lijst van alle dingen in je leven die je niet meer nodig hebt, niet meer gebruikt of die niet meer bijdragen aan je geluk of succes. Dit kan variëren van fysieke spullen zoals kleding, boeken en apparaten tot mentale rommel zoals negatieve gedachten en overtuigingen.

VERWIJDER WAT JE NIET MEER NODIG HEBT

Neem de tijd om de items op je lijst te bekijken en bepaal welke je wilt verwijderen. Doneer, verkoop of recycleer de fysieke items en werk aan het loslaten van de mentale rommel.

VEREENVOUDIG JE LEVEN

Focus je op wat echt belangrijk is in je leven. Dit kan betekenen dat je je tijd en energie richt op je dierbaren, je persoonlijke doelen of je carrière.

STEL GRENZEN

Het stellen van grenzen is een belangrijk onderdeel van het opruimen van je leven. Wees duidelijk over wat je wel en niet wilt in je leven en durf nee te zeggen tegen verzoeken die niet bijdragen aan je geluk of succes.


Onderhoud je opruimwerk

Het is belangrijk om het opruimwerk bij te houden om te voorkomen dat je weer in oude gewoonten vervalt. Maak er een gewoonte van om regelmatig te reflecteren op wat je hebt bereikt en hoe je verder kunt gaan.

Kortom, het opruimen van alles in je leven kan een geweldige manier zijn om je te ontdoen van overtollige ballast en je te concentreren op wat echt belangrijk is.  


EENVOUDIG LEVEN GEHEIM 3 : MAAK RUIMTE


Ruimte maken voor wat belangrijk is, is een belangrijk onderdeel van het leiden van een bevredigend leven. 

Dat start met te WETEN wat belangrijk is voor jou en wat jou gelukkig maakt.


Hier zijn enkele tips om je te helpen ruimte te maken voor wat echt belangrijk is in je leven:

Stel prioriteiten

Maak een lijst van de belangrijkste dingen in je leven en rangschik ze op basis van hun belangrijkheid. Dit kan variëren van je gezin en vrienden tot je persoonlijke en professionele doelen.

Identificeer afleidingen

Identificeer de afleidingen in je leven die je weerhouden om je te concentreren op wat echt belangrijk is. Dit kan variëren van sociale media tot een overvolle agenda.

Maak tijd vrij

Maak tijd vrij voor de belangrijke dingen in je leven. Dit kan betekenen dat je minder tijd besteedt aan afleidingen en meer tijd besteedt aan je dierbaren of aan het nastreven van je persoonlijke of professionele doelen.

Wees selectief

Wees selectief met wie en wat je tijd doorbrengt. Besteed je tijd aan mensen die je inspireren en steunen, en doe activiteiten die je energie geven en je dichter bij je doelen brengen.

Creëer een ondersteunende omgeving

Creëer een omgeving die je ondersteunt bij het bereiken van je doelen en het creëren van ruimte voor wat belangrijk is. Dit kan variëren van het organiseren van je huis tot het creëren van een ondersteunend sociaal netwerk.

Het maken van ruimte voor wat belangrijk is, kan helpen om je te concentreren op de dingen die echt tellen in je leven en je te helpen een gevoel van voldoening en vervulling te vinden.  

geen FOMO maar JOMO


Misschien hoorde je de uitdrukking FOMO : Fear of Missing Out. Betekent dat je op alles ja zegt omdat het allemaal leuk en interessant kan zijn. En al is dat misschien ook zo, wanneer je serieus bent om het leven van jouw dromen te creëren, dan zal je leren om NEE te zeggen zelfs tegen dingen die er goed of leuk uitzien. Je leert keuzes maken die er toe doen, die je echt richting droomleven brengen.
Dus volgende keer als er een nieuwe opportuniteit, aankoop, afspraak, commitment naar jou toe komt, evalueer deze aan de hand van jouw prioriteiten, waarden en doelen. Is het in lijn? Zeg dan een VOLLE JA. Zo niet! Geniet van JOMO! Joy of Missing Out ..

Jouw beurt?

Welke van de 3 geheimen wil jij nog meer onder de knie krijgen? Laat maar horen in de comments!

WIL JIJ MEER?

Ontdek het MEERMIN PROJECT! Deze betoverende cursus zal je helpen je ware essentie te omarmen, je passies te ontdekken en je creatieve vonk te ontsteken. Je zult leren hoe je in je eigen kracht kunt stappen en je leven kunt vormgeven op een manier die resoneert met je diepste verlangens. Dus gooi die staart aan, duik in het avontuur en laat je innerlijke zeemeermin schitteren!

*****

LEEF EEN LEVEN IN LIJN MET JE ZIEL

xoxo Katinka

0 Comments

Leave a Comment